18 / 04 / 2024

gelir getirici orman

gelir getirici orman

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Türkiye'nin yüzde 27,7'sinin ormanlık alan olduğunu, 2023 yılına kadar bu oranı yüzde 30'a çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Taraklı Termal'de devre mülklerin gelir getirici olması için kira çalışmaları tamamlandı!

Sağlıklı yaşam konseptiyle 2010'dan bu yana yatırımlarını sürdüren Taraklı Termal Turizm, pandemide yol haritasını belirledi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tunç, termal tesis projesinin ikinci etabında çalışmaların hızlandığını belirtti.

Türk Kızılay Bursa'da yeni yatırımlar yapacak!

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kızılay'ın, Bursa'nın içinde üretim ve sanayi noktasında gelir getirici yatırımları olacak"

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Konya'da 219 milyon liralık yatırım yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde 219 milyon liralık yatırımın müjdesini verdi.

Kızılay prefabrik ev üretecek!

Kızılay, gelir getirici faaliyetlere yönelecek. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sağlanan teşviklerden yararlanmak isteyen Kızılay, prefabrik ev üretmek için fabrika kuracak.

Riva ve Florya projeleri Galatasaray hisselerinin değerini artırdı!

Analistler, Galatasaray futbol takımının aldığı başarılı sonuçların hisse fiyatını desteklediğini, ancak yükselişin ivme kazanmasında Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin gelir getirici projeler ile ilgili beklentilerin artmasının etkili olduğunu ifade etti.

Kayseri DSİ Tesisleri'nin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün Kayseri'ye gidiyor. Özhaseki, DSİ Tesisleri'nin toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

Çanakkale'deki 11 tesisin temeli atıldı!

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi.

Kırsal kalkınma projeleri çeşitlenerek devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türde ağaçlandırma yaparak ek istihdam alanları aracılığıyla orman köylülerinin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

Netaş, 'Şifa Ormanı'yla Gaziköy'e gelir kaynağı oluşturacak!

Türkiye'nin önde gelen teknoloji markalarından Netaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir projeye imza attı.

Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na sosyal tesis yapılmayacak mı?

Türkiye'nin dört bir yanında yapılan modern statlarda gelir getirici tesisler dikkat çekiyor. Fakat Kocaoğlu Gürsel Aksel Stadı'na yapılması planlanan kafe, restoran gibi tesislere engel oluyor

gelir getirici orman Haberi

gelir getirici orman

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, 2023 yılı hedeflerinin ülkedeki sulanabilir arazilerin tamamını suya kavuşturmak olduğunu söyledi.


Akca, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Niğde'deki çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tarımsal üretimde artışın en başta sulama hizmetlerinin geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.


Şu anda Türkiye'de sulanabilir 8,5 milyon hektar arazinin 6,2 milyon hektarının sulanır hale getirildiğini belirten Akca, "2023 yılı hedefimiz ise ülkemizdeki sulanabilir arazilerin tamamını suya kavuşturmak. 2007 yılında 1053 sayılı kanunda yapılan değişiklikle daha önce 100 bin ve üzeri şehirlere bu alanda hizmet veren Su İşleri Genel Müdürlüğü şimdi kanunen nüfus kriteri olmaksızın bütün belediyelere bu hizmeti götürüyor" dedi.


5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kurulacak


Akca, Türkiye'nin yüzde 27,7'sinin ormanlık alan olduğunu, 2023...