28 / 03 / 2024

gelir kaybı ödeme 2021

gelir kaybı ödeme 2021

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

Esnaflardan kira tepkisi: Kiraları bir senedir ödeyemiyoruz!

Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, pandemi döneminde en çok işleri bozulan esnafların başında lokantacıların geldiğine dikkat çekerek, yaşanan sıkıntıları anlattı. 

Esnafa şubat ayı kira desteği ödemeleri başladı!

Pandemi nedeniyle sıkıntı zamanlardan geçen esnaf için şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı. 

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: 3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip deprem bölgesindeki gelir kaybı yaşayan balıkçılara  3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verileceğini açıkladı.

Bankalardan şaşırtıcı adım: Gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklar! Bayram öncesi 50 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

İki banka peş peşe gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklarını duyurdu... Limitler belirlendi ve 50.000 TL ödeme yapılacak... Bayram öncesi bu fırsatı kaçırmayın...

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Konut piyasası ve kira ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul'daki konut konusunu ele alan analist Tunç Şatıroğlu 'Ev sahibi için büyük gelir kaybı' diyerek İstanbul'da konut hadisesinin nasıl hallolacağını anlattı.

Gelir belgesi olmayanlar dikkat! Bu sayede siz de ödeme alabilirsiniz!

Gelir belgesi olmadan ödeme alabileceksiniz! Son dakika gelişmesi ile ilgili açıklama yapıldı!

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı! İşsizlik maaşı, stajyer ücretleri, sosyal yardımlar ne kadar olacak?

Türkiye'de milyonlarca çalışanı alakadar eden asgari ücrete ara zam resmen açıklandı. Askeri ücrete yüzde 30 zam yapıldı. Yapılan zam yalnızca asgari ücretlileri değil herkesi etkileyecek! Ayrıca pek çok gelir ve ödeme kalemi değişecek. İşte onlardan bazıları...

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

gelir kaybı ödeme 2021 Haberi

gelir kaybı ödeme 2021

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

Sözcü'den Sinan Tunç'un haberine göre; Kovid-19 salgınından çok derin etkilendiklerini ve gerçek anlamda bir destek alamadıklarını dile getiren restoran sahibi Serkan Taş, “Tırnaklarımızla kazı kazıya bu dükkanı açtık. Ancak şu anda çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Kredi kullanmıştık, kredi kartlarımızla işletmemizi döndürüyorduk, şimdi daha da kötü hale geldi her şey, dip noktadayız” diye konuştu. Ticari açıdan önlerini görmekte güçlük çektiklerini dile getiren Taş, “Açıldıktan sonra da ne olacağı belli değil. Bilemiyoruz. Tüm her şey normalle dönse bile bizim normale dönmemiz iki yılı bulur” dedi. 

24 yıldır lokanta işleten Hasan Alptekin ise Kovid-19 salgınından önce işlerinin iyi olduğunu ifade ederken, şu...