26 / 04 / 2024

gıda güvenliği

gıda güvenliği

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

Milyonlar maaşlara zam haberi beklerken Bakan Bilgin'den tarihi itiraf: Geciktik yarın çok geç olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi, asgari ücrete ek zam, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve EYT konuları hakkında açıklamalar yaptı. Bilgin, katıldığı toplantıda tarihi bir itiraf da bulundu: Geciktik yarın çok geç olacak

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orsen İnşaat Hırdavat Makina Ve İş Güvenliği Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Cevizli tarafından kuruldu.

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asaf İş Güvenliği Ve İnşaat Tadilat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karakuş tarafından kuruldu.

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi kuruldu!

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi Safa Diler Algur ve Kemal Can Kılıç ortaklığında 80 bin TL sermaye ile 8 Kasım'da kuruldu. 

Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!

Türkiye genelinde yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

gıda güvenliği Haberi

gıda güvenliği

Günümüzde artık ekonomileri “enerji arz güvenliği", "yaşamsal tahılların sevkiyatları" ve "küresel tedarik zinciriyle" ilgili problemler tehdit ediyor.

Uluslararası ekonomi uzmanları bu konuların kıyamet senaryosu olarka gündemde olduğunu ifade etti.

"Savaşın Gölgesinde Enerjinin Geleceği" temasıyla yapılan ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenlenen 52. Gündem Buluşmaları'nda dikkat çeken konular masaya yatırıldı.

"ENERJİYE HARCANAN PARA CARİ AÇIĞIMIZDA ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"

Enerji konusunu her açıdan ele alma çabasında olduklarını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Pandeminin verdiği zararı henüz ölçemeden patlayan Rusya, Ukrayna savaşıyla beraber tüm dünya global olarak ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir değişim geçirdi. Küresel iklim değişikliği tehdidiyle beraber enerji arzının da önemi ortaya çıktı. Enerji insanlık tarihinin her döneminde stratejik öneme sahipti ancak...