20 / 04 / 2024

giresunda köylülerin arazilerine hes havuzumu yapıldı

giresunda köylülerin arazilerine hes havuzumu yapıldı

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki HES'e su taşıyacak olan toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler...

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Antakya Dikmece’de ‘durdurma’ kararının devamına karar verildi!

Antakya Dikmece mahallesinde topraklarına TOKİ konutlar inşaatı için "acele kamulaştırma" kararı ile el konulan ve köylülerin başvurularına ilişkin "yürütmeyi durdurma" kararının devamına karar verildi. 

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Celal Turgut tarafından kuruldu.

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 

400 bine yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsasının kurucusu Ardahanlı Faruk Özer'in köylüleri Özer ve ailesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

giresunda köylülerin arazilerine hes havuzumu yapıldı Haberi

giresunda köylülerin arazilerine hes havuzumu yapıldı


Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki Hidroelektrik Santrali’ne su taşıyacak olan su toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.


Hisarcık Köyünün Bayburtlu ile Yarbaşı Mahalleleri arasına kurulan havuzun inşaatı nedeniyle susuz kaldıklarını ve arazilerine giremediklerini anlatan köylüler, kendilerinden habersiz arazilerinde kamulaştırma yapıldığını belirttiler.


2011 yılında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldıkları belgede kamulaştırılan alanın tarım ve iskan alanı olduğunu ifade eden arazi ortaklarından Hasan Özdemir, “Bizim tarım arazilerimiz kadastro sonucu orman arazisi oldu. Elimizde bununla ilgili belgemiz var, ama bize sorulmadan kamulaştırma yapıldı. Dilekçe verdik ama bir sonuç çıkmadı. Yetkililer bize sahip çıkmadı” dedi.


Arazilerinin kendilerine bilgi verilmeden kamulaştırıldığını iddia eden Özdemir, “Baraj inşaatı başlarken bize araziye girilmeyeceğini söylediler. Ancak kısa bir...