19 / 04 / 2024

gökdelen ve bina yüksekliği meraklıları

gökdelen ve bina yüksekliği meraklıları

Gökdelen ve bina yüksekliği meraklıları bu haber sizin için. ''Dünyanın en yüksek binası'' ünvanı el değiştiriyor. 101 katlı Taipe'deki binanın ünvanını hangi ülkedeki, hangi bina elinden alıyor?

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Mehdi Mengutaycı tarafından kuruldu.

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tardis Güvenlik Sistemleri Ve Bina Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tardis Güvenlik Sistemleri Ve Bina Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Öztürk tarafından kuruldu.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

Malatya'da depremde hasar gören 157 bina yıkılacak!

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde meydana gelen, büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremlerde ağır hasar gören 157 bina yıkılacak.

İBB'nin arazi ve bina tahsisleri TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bina deprem tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetleri tebliği!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

gökdelen ve bina yüksekliği meraklıları Haberi

gökdelen ve bina yüksekliği meraklıları

Birleşik Arap Emirlikleri'nde inşaa edilen ''Dubai Burcu'' (Burj Dubai), 512 metre yüksekliğe erişerek ''dünyanın en yüksek binası'' unvanını ele geçirdi. Unvan, düne kadar Tayvan'ın başkenti Taipei'deki 508 metrelik ''Taipei 101'' binasının elindeydi.

DUBAİ'de ''Dubai Burcu'' adı verilen inşa halindeki bina, Tayvan'ın başkenti Taipei'de bulunan ve dünyanın en yüksek binası unvanını elinde bulunduran 508 metre yüksekliğindeki ''Taipei 101'' binasını şimdiden 4 metre geçti.

Yapımına 2004 yılında başlanan Dubai Burcu, gelecek yıl tamamlancak. Bina şimdiden 141 kat yükselmiş bulunuyor. Kulenin kaç kat olacağı açıklanmıyor, ama tamamlandığında binanın yüksekliğinin 609.6 metre olacağı belirtilmekte. Ancak yapımcılar inşaat şirketleri arasındaki rekabeti önlemek amacıyla...