27 / 04 / 2024

gölcük yapılaşma

gölcük yapılaşma

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Kaş'taki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ercan Aksoy: Yapılaşma faylara göre yapılmalı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, fayların yerine, deprem üretme potansiyellerine göre yapılaşma ve yerleşme alanları yapılması gerektiğini söyledi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

gölcük yapılaşma Haberi

gölcük yapılaşma

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.


İlçemizde 17 Ağustos Gölcük Depremi'nde birçok binanın yıkılması, bir o kadar da binanın hasar almasından sonra yeni binaların ilçe merkezi yerine Gölcük'ün yukarı kesimlerine doğru yapılmaya başlaması, bu kısmı inşaat firmaları tarafından cazibe merkezi haline getirdi. İlçemizde yapılan kalıcı konutlar, eskiden fındık bahçelerinin olduğu ilçemizin yukarı kısımlarına yapılınca boş kalan arsalara da inşaat firmaları tarafından yeni binalar yapıldı. Vatandaşlar da arsalarını kat ve daire karşılığında satmaya başlayınca yukarı kesimlerdeki konut sayısı, oldukça fazla bir şekilde arttı. 


YENİ YAŞAM ALANLARI TERCİH EDİLDİ


İlçemizdeki vatandaşlar, Gölcük Depremi'nin ardından yeni yapılan binaları, güvenlik sebebiyle tercih etmeye başladı. Kalıcı konutların da yukarı kesimlere yapılması, Gölcük'te...