19 / 04 / 2024

GTO Ekonomi Sohbetleri

GTO Ekonomi Sohbetleri

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Rusya'nın alt yapı yetersizliğini hatırlatarak, "Gelecekte Rusya'nın yer altını komple biz inşa edeceğiz. Bunu bugünden düşünmek gerek" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Ekonomi bütün dünyada iş verimini etkilerken analistler 2023 rotasını çizdi!

2202, tüm sektörleri etkileyecek çözümler ve zorluklar getirecek şekilde başladı ve devam ediyor. İçinden çıkılamayan ekonomi, bozulan tedarik zincirleri ve kötüleşen siber güvenlik sorunları civarında seksek yapmaya devam ederken, hem işletmeler hem de analistler benzer şekilde önlerinde ne olduğun

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, krediye erişim konusunda büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek ekonomi yönetimini işaret etti. Zorlama ile bir yere varılmayacağını öne süren Aran, piyasanın bu kadar sıkışmasının sebebi hem belirsizlik hem de regülasyonlar” ifadelerini kullandı.

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Kabine toplanıyor! Gündemde ekonomi var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün taplanacak kabinenin ana gündemi ekonomi olacak. Toplantıda ekonomik gelişmelerin yanı sıra dar gelirli vatandaşların haciz ve icra sorununu çözecek düzenlemenin de ele alınması tahmin ediliyor.

Külliye’de kritik ekonomi zirvesi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bugün gerçekleştirilecek.

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.

Ekonomi yazarı Barış Soydan’dan kritik dolar uyarısı! İktidar bunu yaparsa doları kimse durduramaz

Halk Tv’nin ekonomi yazarı Barış Soydan dolar kuruyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü ekonomi profesörü Aziz Konukman dolarda neler yaşanacağını açıkladı! Ateşe benzin dökülüyor

Ekonomi Profesörü Aziz Konukman, FED’in faiz kararı sonrası dolarda yaşanacak hareketliliği değerlendirdi.

GTO Ekonomi Sohbetleri Haberi

GTO Ekonomi Sohbetleri

"GTO Ekonomi Sohbetleri"nin ikincisi odanın konferans salonunda gerçekleştirildi. "Gaziantep Bölgesel ve Küresel Vizyonu" konusunun ele alındığı buluşmada konuşan Eyüp Bartık, Türkiye'nin çevresinde yaşanan savaş ve kavgalardan etkilenip demoralize olmak yerine krizleri fırsata çevirmenin yollarının aranması gerektiğini söyledi.


Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ciddi gerginlikler yaşandığını ifade eden Bartık, "Suriye'de savaş var, bizim kuzeyimizdeki Rusya ile ilişkilerimiz kötü. Fakat kendi işim vesilesiyle Rusya ile ilişkilerimizi izliyorum. Rusya bizden ürün almıyor ama bizim ürünler Belarus'a gidiyor. Belarus'ta bazen araç değişiyor, bazen ise hiçbir şey olmadan belge değişerek Rusya'ya gidiyor. Az önce bir ağabeyimiz diyor ki 'ben Rusya'ya eskisinden daha fazla mal satıyorum'. Yani aslında biz 'eyvah tükendik, bittik, yok olduk' diye düşünüyoruz ama aslında yeni bir fırsat doğuyor." diye konuştu.


Krizlerden çok yeni fırsatların...