18 / 04 / 2024

Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı olarak ilan edildi!

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Denizli Güney'e 6 milyon TL'lik yatırım!

93 yıl önce düşman işgalinden kurtulan Denizli Güney ilçesinin kurtuluş gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı yatırımlarının startı verildi. Yapılacak yeni yatırımlarla ilçenin çehresi değişecek.

Davut Güney Bakanlık Müşavirliği'ne atandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakanlık Müşavirliğine Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney'in atanmasına karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güney Çevre Yolu Projesi için ilk kazma vuruldu!

Arnavutköylülerin çilesi olan trafik sorunu, yapımına başlanan Güney Çevre Yolu ile son bulacak. İlçe merkezinde oluşan trafik sorunu, Güney Çevre Yolu’nun tamamlanması ile ortadan kalkacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü güney ve kuzey yaklaşım viyadükleri tamamlandı.

Güney Kore'den Japonya'ya ada tepkisi geldi!

Güney Kore, Japonya Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı "beyaz belge"de, Güney Kore'nin kontrolü altındaki Dokdo adalarının "Japon topraklarının parçası olduğu" şeklinde bir ifade yer almasına tepki verdi.

İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü çalışmaları tamamlandı!

İzmit Körfez Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemi bugün yapılacak. en büyük "ağır kaldırma" çalışması olarak gösterildi.

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Güney Rezidans'ta icradan 2.9 milyon TL'ye 4 daire!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Güney Rezidans Sitesi'nde yer alan 4 daire, İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 8 Eylül 2015 günü 14:30 ile 15:40 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Üçkon İnşaat Emlak Gıda Otomotiv Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üçkon İnşaat Emlak Gıda Otomotiv Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ünal ve Hacı Üzüm ortaklığıyla 750 bin TL sermaye ile 15 Haziran'da Beylikdüzü'nde kuruldu.

Güney Seyhan Devlet Hastanesi arsası incelendi!

Adana’nın Seyhan ilçesi Obalar Caddesi üzerinde bulunan 35 dönümlük arsada, “Güney Seyhan Devlet Hastanesi” yapılması için ilk adım atıldı..

Güney Marmara'ya Körfez yatırımcısının ilgisi büyük!

Başta Yalova ve Bursa olmak üzere Güney Marmara Bölgesi’ne Körfez ülkelerinden büyük talep var. Son 4-5 yılda 50 binin üzerinde konutun Türkiye’yi güvenli liman olarak gören bu bölgedeki yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

Özak GYO'nun denetim şirketi Güney Bağımsız Denetim oldu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklğı'nın 2015 yılı hesap ve işlemlerinin denetimi için, Denetimden Sorumlu Komite tarafından önerilen Güney Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. seçildi.

Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı Haberi

Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Köyü, Kuzey Kirazlı Ormanı 8 pafta, 360 parsel, Güney Kirazlı Özel Ormanı 51 pafta, 316 ada, 4 parsel ve 8 pafta, 266-267-268 parseller Bakanlık Makamının 06.07.2018 tarih ve E.119478 sayılı OLUR’u ile “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 3. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili duyurulur...