19 / 04 / 2024

Güvenli bölge neresi

Güvenli bölge neresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda anlattığı güvenli bölge planının yeni detayları ortaya çıktı. Buna göre, 5 bin nüfuslu 140 adet köy ile 30 bin nüfuslu 10 ilçeden oluşan yerleşim alanı oluşturulması planlanıyor...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

İstanbullular deprem yüzünden o ilçeye akın edecek! Hayat artık bu noktaya taşınıyor!

İstanbul için beklenen deprem tüm İstanbulluları alarma geçirdi. Vatandaşlar güvenli bölge arayışına girdi. İşte detaylar!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kiralanan narenciye bahçesi meclis gündeminde!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kiraya verilen narenciye bahçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Şeker Finansal Kiralama'nın Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatma kararı tescillendi!

Şeker Finansal Kiralama tarafından Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesinin kapatma kararı alındı, kapatma işlemi 17 Haziran 2020 tarihinde tescil edildi...

Kayseri'de yıkım kararı verilen bölge TBMM gündeminde!

Kayseri ili Develi ilçesinde bulunan ve hakkında yıkım kararı verilen bir bölge meclis gündemine taşındı. CHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güngören'de riskli alan ilan edilen bir bölge meclis gündeminde!

21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre İstanbul ili Güngören ilçesinde riskli alan ilan edilen bir bölge meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şeker Finansal Kiralama, Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatacak!

Şeker Finansal Kiralama, Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu  Bölge Şubesinin kapatılması için BDDK'ya başvurdu ve tescil ve ilan işlemleri için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Güvenli bölge neresi Haberi

Güvenli bölge neresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Suriye'nin kuzeyinde kurulacak güvenli bölgeye ilişkin  açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niyetimiz, ilk etapta 30 kilometre derinliğinde ve 480 kilometre uzunluğunda bir barış koridoru tesis ederek uluslararası toplumun desteğiyle burada 2 milyon Suriyelinin iskanını sağlamaktır" demişti. Sabah'ta yer alan habere göre; bölgede 5 bin nüfuslu 140 adet köy ile 30 bin nüfuslu 10 ilçeden oluşan yerleşim alanı oluşturulacak.

ARAZİ DE VERİLECEK

1- Köylerin her birinde 3+1 ev ile ahırdan oluşan bin konut, 2 cami, 16 derslikli 2 okul, 1 gençlik merkezi ve kapalı spor salonu ile yönetim merkezi projelendirilecek.
2- Köylerde her haneye arazinin büyüklüğüne göre 1 dönüm arazi verilecek.
3- İlçelerin ise her birinde 3+1 ve 2+1 konutlardan oluşan 6 bin konut, 1...