18 / 04 / 2024

güvercinlik

güvercinlik

Günümüzde Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde hala kullanılan "güvercinlik" nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Nevşehir'de 3 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul satışı!

Nevşehir Milli Emlak, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Güvercinlik Köyü'nde yer alan 3 adet araziyi satıyor. Peki Nevşehir'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

O ilde 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! Belediye 13 arsayı satıyor! 

Konya ili, Çumra ilçesi, Çaybaşı, Baraj, Alibeyhüyüğü, Güvercinlik ve Büyükaşlama mahallelerinde yer alan 13 arsa 24 bin 875 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Anex Tour, Güvercinlik'teki Pina Adası'nı mı aldı?

Geçen yıl iflas eden Thomas Cooku'un Rusya ayağını satın alan Anex Tour, Lujo Hotel'in hemen yanındaki Pina Adası'nı satın almış...

Bodrum’da ev fiyatları yükseldi!

Koronavirüs salgını ile birlikte hem hayatlar hem de tatil anlayışları değişti. Virüs süreciyle beraber Bodrum’a da ilgi büyük ölçüde yükseldi. Bodrum’un yeni gözde bölgesi ise Havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi, Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik oldu.

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Muscari Park Resort teslim tarihi!

MAS Şirketler Grubu tarafından hayata geçirilen Muscari Park Resort proesi Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik Mahallesi'nde yükseliyor. Muscari Park Resort teslim tarihi 2019 olarak planlanıyor.

Muscari Park Resort'ta 235 bin TL'ye! Yeni proje!

MAS Şirketler Grubu tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesi Güvercinlik Mahallesi'nde hayata geçirilen projede 108 konut bulunuyor. Muscari Park Resort'ta fiyatlar 235 bin TL'den başlıyor. 

Bodrum Lujo Hotel açılış için gün sayıyor!

Nisan ayında kapılarını açacak olan Bodrum Güvercinlik Koyu'ndaki Lujo Hotel, 20'den fazla oda tipine sahip...

Bodrum’daki Lujo Hotel, Nisan’da açılacak!

Bodrum’un Güvercinlik Koyu'nda yer alan  Lujo Hotel, 170 milyon dolarlık bir yatırımla kapılarını Nisan ayında açacak.

Coldwell Bodrum çalışanları Bodrum'da buluştu!

oldwell Banker, gayrimenkul profesyonellerini ve sektöre yeni giren çalışanlarını Bodrum Güvercinlik Mahallesi'ndeki Titanic Deluxe Otel'de bir araya getirdi.

Kula Güvercinlik'e yeni altyapı!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Güvercinlik Mahallesi'nde eskiyen kanalizasyon hattı yenilenerek altyapı sorunu ortadan kalkıyor.

Manisa Kula'nın altyapı sorunu ortadan kalkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula Güvercinlik Mahallesi Burgaz Sokak’ta kanalizasyon hattı döşeyerek vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı.

güvercinlik Haberi

güvercinlik

Güvercinlik nedir?

Güvercinlik, eski binaların yüzlerinde, kuşların konması ve barınması için yapılan süslü çıkıntı ya da oyuk olarak karşımıza çıkıyor. 


Kuş evi ve kuş köşkü olarak da nitelendirilen güvercinlik, kuş gübresi toplamak amacıyla yapılıyor.


Söz konusu yapı, duvarları delikli bir özellik taşıyor. Trabzon, Samsun ve dolaylarındaki köy evlerinde ise çatı penceresi ve yangın bacası da güvercinlik olarak nitelendiriliyor.



Işıl Seren...