26 / 04 / 2024

gyoder gyo mevzuatı semineri

gyoder gyo mevzuatı semineri

GYODER Akademi GYO mevzuatı eğitim semineri 31 Mart'ta gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın mevzuatı ve işleyişi hakkında bilgi paylaşmak için oluşturulan bu eğitim sektörün tüm taraflarına hitap etmektedir.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Akmerkez GYO'ya GYODER 18. Gayrimenkul Zirvesi'nde ödül!

Merakla beklenen 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu sene “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde  yapıldı. Söz konusu zirvede “Pay Başına En Çok Temettü Dağıtan GYO Ödülü”nü Akmerkez GYO aldı.

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul platformlarından GYODER'in ev sahipliğinde düzenlenen 17. Gayrimenkul Zirvesi'nde iki farklı kategoride ödül kazandı.

Mistral GYO ilk 9 ayda ne kadarlık gelir elde etti?

Mistral GYO A.Ş. 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 dönemine ait gelir tablosu, 2021 yılı 3. dönem kurum geçici vergisi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu, söz konusu tablo Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmedi. 

Yeşil GYO kar payı dağıtacak mı?

Yeşil GYO tarafından 2020 yılı faaliyetleri sonucunda SPK mevzuatına göre (241.362.069) TL Zarar, Yasal kayıtlara göre de (120.982.097) TL Zarar oluştuğu için kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

Reysaş GYO'dan 2021'in ilk 3 ayında 89.2 milyon TL'lik satış!

Reysaş GYO'nun 1 Ocak 2021 ve 31 Ocak 2021 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir Tablosu yayınlandı.

Reysaş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Reysaş GYO, 2020 yılı SPK mevzuatına göre karının 410 milyon 426 bin 474 TL, VUK karının -67 milyon 595 bin 62,17 TL (Zarar) olması sebebiyle ortaklara kar dağıtılmamasına karar verdi. 

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Alarko GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Alarko GYO, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince, 2021 hesap dönemi bağımsız denetimini yapmak üzere, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi. 

Doğuş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO'nun yasal kayıtlara göre gerçekleşen 510.477.014,11 TL dönem zararı ile SPK mevzuatına göre hesaplanan (360.865.188) TL tutarındaki dönem zararının geçmiş yıl zararlarına alınmasına ve dağıtılabilir kar bulunmadığından, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.

İş GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

İş GYO'nun Vergi Usul Kanunu'na göre oluşan kardan kalan bakiyenin olağanüstü yedeklere, sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak hazırlanan finansal tablolara göre oluşan kardan kalan bakiyenin geçmiş yıl karlarına aktarılması hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Avrasya GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Avrasya GYO'nun 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verilmiş olan, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

gyoder gyo mevzuatı semineri Haberi

gyoder gyo mevzuatı semineri

Gayrimenkul sektöründe mevzuatı itibariyle kurumsal şekilde faaliyet gösteren ve halka açık olmak zorunluluğu olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın mevzuatı ve işleyişi hakkında bilgi paylaşmak için oluşturulan bu eğitim sektörün tüm taraflarına hitap etmektedir.


Eğitim İçeriği Nedir?

1-)GYO’nun tanımı ve gelişim süreci

2-)GYO’nun kurucular açısından değerlendirilmesi

3-)GYO’nun yatırımcılar açısından değerlendirilmesi

4-)GYO’nun formasyon özellikleri

5-)Yasal olarak halka arz kavramı

6-)SPK ve İMKB ile ilişkiler

7-)Halka arz ve pazarlama çalışmaları

8-)Teknik çalışmalar ve satış projeksiyonları

9-)Piyasa değerleri ve DCF tahminlerinin kullanılması

10-)Portföyün değerlenmesi ve ekspertiz prosedürü

11-)Kaldıraç faktörü ve mali yapılandırma

12-)GYO organizasyonu ve yapılandırma...