20 / 04 / 2024

H grubu müteahhitler

H grubu müteahhitler

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle H grubu müteahhitlerin de riskli binaları yıkarak yenisini inşa edebilmelerinin önü açıldı.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehirlere odaklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'sürdürülebilir şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Müteahhitler hammadde fiyatlarında düzenleme bekliyor!

İMKON’a bağlı Müteahhitler Federasyonu İsmail Kahraman, kentsel dönüşüme hız kazandırılması için hammadde fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

Türk müteahhitler zor inşaat işleri için bilgiye dayalı çözümler sunabilir!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Pahl, koronavirüsün ekonomik etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pahl,” Afrika'daki hızlı kentleşme acil konut, altyapı ve elektrik ihtiyacını gerektiriyor. Bu bağlamda, Türk müteahhitler ve enerji şirke

Türk müteahhitler ASEAN bölgesini yakından takip ediyor!

IMF’ye göre 2050’de dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olacak Endonezya hızla büyüyor. Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeyle Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri sürüyor. Başta müteahhitler olmak üzere Türk firmaları için büyük fırsatlar var...

Müteahhitler ihracatçı sayılmak istiyor!

Yabancıya satışını artıran ve sık sık yurt dışı fuarlara katılan müteahhitler artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Hükümetin konu üzerinde çalıştığını belirten müteahhitler, yabancıya yapılan satışla cari açığı kapatacak güce erişeceklerini belirtiyorlar.

Adana Müteahhitler Birliği'nden Hüseyin Sözlü'ye destek!

Adana Müteahhitler Birliği tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’ye destek olmak için bir toplantı gerçekleştirildi.

Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor!

Son dönemlerde yurtdışından ev almak oldukça trend. Vize avantajlarının yanı sıra üst gelir grubu için yatırım alternatifi olarak da ilgi görüyor. Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor.

Eski müteahhitler, hak sahibi kılığına girdi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugün köşesinde "Eski müteahhitler ‘tapu oyunu’yla hak sahibi kılığına girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

H grubu müteahhitler Haberi

H grubu müteahhitler

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle H grubu müteahhitlerin de riskli binaları yıkarak yenisini inşa edebilmelerinin önü açıldı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, 9 gruba ayrılan müteahhit sınıflandırması içinde sayıları 18 bine yaklaşan H grubu müteahhitler, “İş deneyimi ve iş gücü koşulu aranmayan” şeklinde tanımlanıyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, 6 milyon çürük yapının acilen dönüştürülmesi için bu kararın önemli olduğunu dile getirdi.

2 Mart 2019 tarihinde yayımlanan yönetmelikle yapı müteahhitleri, A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere 9 grupta sınıflandırılmıştı. En üst sıradaki A grubu “iş deneyim tutarı yapım işleri eşik değerinin iki katını geçen ve ortalama yıllık usta iş gücü en az 50, teknik personel...