19 / 04 / 2024

haciz işlemleri ne kadar sürer

haciz işlemleri ne kadar sürer

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri!

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri 30 Eylül gününe kadar uzatıldı. Projede yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Konya Ilgın TOKİ başvuru işlemleri ne zaman?

Fiyatların 91 bin 170 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade sağlanıyor. Peki Konya Ilgın TOKİ başvuru işlemleri ne zaman?

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ başvuru işlemleri başladı!

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ başvuru işlemleri bugün başladı ve 29 Temmuz Cuma gününe kadar devam ediyor. Projede başvuru ücreti 500 TL'dir.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir başvuru işlemleri!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir başvuru işlemleri başladı ve 30 Haziran Perşembe gününe kadat devam ediyor. Projede aylık taksitler 659,64 TL'den başlıyor.

haciz işlemleri ne kadar sürer Haberi

haciz işlemleri ne kadar sürer

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Haciz ile, alacaklının borçludan alacağını alması için icra müdürlüğünde hukuki işlem başlatılıyor. Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor.


Tapu haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Tapu haciz şerhi talebi örneği şu şekilde:


TAPU KAYDINA HACİZ ŞERHİ KOYMA 

TALEP YAZISI ÖRNEĞİ


T.C.

…..…… İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2015/……….. ESAS

Alacaklı :

Vekili :

Borçlu :

Borç Miktarı : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Tapu kaydına haciz şerhi’nin konulması talebidir.

Alacaklı Vekili geldi. Borçlu hakkındaki takip kesinleşmiştir. Aşağıda kimliği kayıtlı borçlu adına TAKBİS’ten tespit edilen ve mevcut bilgileri bulunan gayrimenkulüne ve üzerine kayıtlı başkaca gayrimenkuller varsa tespit edilenlerin de kayden haczinin yapılabilmesi için ………………….Tapu Sicil Müdürlüğüne talimat yazılmasını talep ederim, dedi.


 ……/ ……/ 2015


Alacaklı Vekili

Av. …………………………….


Başvuru sonrasında borçlu...