23 / 04 / 2024

Haczedilen mallar ne olur

Haczedilen mallar ne olur

Haciz nedir, haciz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Haciz hakkında her şey!

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir? Hangi durumlarda haciz konur? Haczedilen mallar ne olur? Hangi mallar haczedilemez? Haciz nasıl kaldırılır? gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte haciz hakkında her şey...

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Hacizli gayrimenkullerin satışı nasıl yapılır?

Borçların ödemeleri yapılmadığında ve bütün hukuki adımlarla da netice alınamadığında alacaklı, malların haciz edilmesini talep edebiliyor. Yasalar kapsamında haczedilen mallar açık artırmayla satılıyor. 

Haczedilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında haczedilen malların geri alınıp alınmayacağı sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Borcunu ödeyen haczedilen mallarını geri alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eşyalarıma haciz geldi. Mallarımı geri alabilir miyim?'' sorusuna cevap verdi...

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Haczedilen mallar ne olur Haberi

Haczedilen mallar ne olur

Haciz nedir?

Haciz, borçluya uygulanan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem ile alacaklı, borçlunun borcunu ödememesi halinde, söz konusu borcun tahsilini sağlamak için icra yolunu kullanması ile meydana geliyor. 


Bu da demek oluyor ki "Haciz nedir?" sorusunun kısaca özetlemek gerekirse; alacaklının borcunun tahsilini sağlamak için izlediği yoldur.


Haciz ne zaman başlar?

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının da  İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması ile başlıyor. İcra Müdürlüğü talep doğrultusunda borçluya borcunu ödemesi için bildirimde bulunuyor. Borçlunun, ödeme emrini aldıktan sonra belirtilen süre içerisinde ödemesi gerekiyor.


Haciz ne zaman gelir?

İcra Müdürlüğü'nden gelen tebligatta yazan hükümlere uymayan kimselerin adresinde haciz geliyor. Gayrimenkul ve menkul malların rayiç bedelleri belirlenerek satışa sunulmak üzere mallara el konuyor.


Haciz nelere konur?

Haciz, borçlunun sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallarına; borçlu...