26 / 04 / 2024

hakan ateş

hakan ateş

Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş 2017’nin ilk çeyreğinde kurun üzerindeki köpüğü bırakacağına inandığını belirtti. Ateş Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 3.5 büyüyebileceğini ifade etti.

DenizBank dev projelere finansman sağladı!

DenizBank'ın konsolide bazda yılın ilk yarısında net karı 2015'in aynı dönemine göre yüzde 52 artarak, 762 milyon lira oldu.

Hakan Ateş: Konut kredileri 2008'de yüzde 1'i görür

Denizbank Genel Müdürü Ateş reel faizlerle birlikte konut kredilerinde de gerileme olabileceğini söyledi.

Denizbank 2018'de 1000 şubeyi hedefliyor!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş:“Sberbank’la birlikte daha da yüksek büyümelere ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Gelecek yıl bu yılı aratacak mı? 2023'te enflasyon, faiz, üretim ve istihdamda neler olacak?

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2023 yılında enflasyonun baz etkisiyle düşeceğini ancak faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edeceğini, üretim ve istihdamda ise sorular yaşanacağını belirtti.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

Turistik oteller yabancıların eline geçebilir!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Bir iki yıl kazanç kötü olabilir. Ama otel orada duruyor. Eğer siz turizmcileri desteklemezsiniz, maalesef bu oteller üç otuz paralara, çok düşük paralara kendi yatırımcısının dışındakilerin ellerine geçebilir" dedi.

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün Uluslararası 10. Resort Turizm Kongresi'ne katıldı. Ateş, 2018-2020 döneminde 22 otelin satış sürecine katıldım. Otellerin gerçek değeri ekspetriz değerlerinin 2 katıydı. Otel varlık değerlemesi inşaat projesi kriterleriyle yapılmamalı" dedi.

Konut sektörü 2021'den umutlu!

Konut sektöründe son iki ayda, düşen faizlerle hareketlenme başladı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Daha küçük metrekareli, daha ucuz, çok uzun vadeli finanse edilebilecek C sosyoekonomik grubuna yönelik konut üretme projesi var" dedi...

BDDK ve SPK konut kredisi için çalışıyor!

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, PPP ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi için BDDK ve SPK'nın çalışma yaptığını açıkladı. 

Türkiye'nin ekonomisi eski hızına ulaşıyor!

DenizBank'ın 20. kuruluş yıl dönümünde ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye yatırım derecesini yükseltecek!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin kamu borçlanması, cari açık ve bütçe açığı yönünden Avrupa'dan daha iyi olduğunu belirtti. Ateş, “Türkiye, 2012’de kazandığı yatırım derecesini, bundan sonra da kazanabilecek güçtedir” dedi.

Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 3.5 büyür!

Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş 2017’nin ilk çeyreğinde kurun üzerindeki köpüğü bırakacağına inandığını belirtti. Ateş Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 3.5 büyüyebileceğini ifade etti.

Denizbank'tan 10 yılda 300 projeye 20 milyar dolar finansman!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Son 10 yılda 300’ü aşkın proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladık." dedi.

Hakan Ateş: Kanal İstanbul projesinin finansmanı hayalimdir!

DenizBank Genel Müdürü Ateş: "Nasıl ki 3. köprü, 3. havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek Kanal İstanbul'a da destek olmak da benim hayalimdir. Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje" dedi.

hakan ateş Haberi

hakan ateş

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisine ilişkin 2016 yılı gerçekleşmeleri ve 2017 yılı beklentilerini değerlendirdi. Döviz kurlarındaki hareketliliğe ilişkin görüşlerini paylaşan Ateş, yılbaşından bu zamana kadar Türk Lirası'nın dolar karşısında yüzde 18 civarında değer kaybettiğini belirtti ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ruble, rant, riyal gibi para birimlerine oranla Türk Lirası'ndaki değer kaybını yüzde 30'dan fazla artırdığının altını çizdi.


2017 yılından umutluyum

Merkez Bankasının süreci çok iyi yöneteceğine inandığını belirten Ateş,  "Kurun şimdiki şişkinliğini, üzerindeki köpüğünü önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bırakacağına inanıyorum. Yeter ki sınırdaki savaş çok fazla alevlenmesin, konjonktür biraz sakinleşsin. Ben bu anlamda 2017 yılından umutluyum” diye konuştu.  Hakan Ateş, global siyasi ve jeopolitik risklerin, Fed'in temkinli de olsa para politikasını sıkılaştırması ve AB'deki negatif görünümün...