20 / 04 / 2024

halep türk müteahhit bombalı saldırı

halep türk müteahhit bombalı saldırı

Suriye'nin Halep kentinde, biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralı olarak kurtuldu...

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Avrasya pazarına Türk müteahhit damgası!

2018'de yurt dışında 19,4 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri bu projelerin yüzde 46'sını Avrasya bölgesinde hayata geçirdi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 325 milyar dolarlık inşaat yaptı!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında 2002'den bu yana 325 milyar dolara yakın inşaat yaptıklarına dikkati çeken Elitaş, "Bugün dünyada faaliyet gösteren, sayısal olarak müteahhit hizmetlerine baktığımızda, Türkiye ikinci, ciro olarak dünyada sekizinci sırad

Rusya'daki Türk müteahhit firmaları sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile zorluklarını anlattı.

Türk müteahhitler bu yıl da dünya ikincisi!

Türk müteahhitler, ülke dışı faaliyet gelirleri esas alınarak yapılan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı 43'e yükseldi.

Türk müteahhitler dünya ikincisi oldu!

Türk müteahhitler, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde ikinci sıradaki yerini korudu. Listede 42 olan Türk müteahhit firma sayısı ise 43'e yükseldi.

Türk müteahhit şirketlerinde proje bedeli yükseldi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışındaki projelerinin bedeli, bu yıl ilk kez 100 milyon doları aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

Türk müteahhitlere Irak'tan yatırım çağrısı!

Pyramids Grup Fuarcılık’ın Mayıs ayında düzenleyeceği, 62 ülkeden 2 bin alım heyetinin katılacağı Antalya Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı öncesinde fuara katılacak Iraklı üst düzey yetkililer ile Türk müteahhit ve işadamları bir araya geldi. I

halep türk müteahhit bombalı saldırı Haberi

halep türk müteahhit bombalı saldırı

Suriye’nin Halep şehrindeki Çobanbey ilçesinde dün akşam saatlerinde, ilçede inşaat işi yapmak için gelen Türk müteahhitlere ait olduğu öğrenilen Türk plakalı hafif ticari araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda Suriyeli 3 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi yaralandı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, sabah saatlerinde ise Çobanbey Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü kamyonetin patlatılma görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. 

İki patlamada yaralanan 7 kişi, Azez ve Çobanbey’deki hastanelerde tedavi altına alındı. Terör örgütü PKK/PYD’nin yaptığı üzerinde durulan saldırılar ile ilgili olarak bölge polisi soruşturma...