20 / 04 / 2024

Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi

Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Emin Önen, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kompleksi olacak Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi'nde yaklaşık 10 bin eserin sergileneceğini söyledi.

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak.

Sadberk Hanım Müzesi Haliç'e taşınıyor!

Hürriyet gazetesi köşe yazarı İhsan Yılmaz bugünkü yazısında Sadberk Hanım Müzesi'ni kaleme aldı.

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Müzeleriyle dikkat çeken kent Bursa, yeni bir müzeye daha kavuştu. Bursa’nın kültürel zenginliklerini orijinal kimliğiyle geleceğe taşıyacak olan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, açılış için gün sayıyor. 

Kahramanmaraş Mutfak Müzesi geçmişin tadını geleceğe taşıyor!

Geçtiğimiz yıl Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, geçmişin tadını geleceğe taşıyor...

Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi Haberi

Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Emin Önen, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kompleksi olacak Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi'nde yaklaşık 10 bin eserin sergileneceğini belirtti.


Şanlıurfa milletvekilleri Önen ile Kasım Gülpınar, yapımı devam eden müze kompleksini gezerek, çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan'dan bilgi aldı.


İncelemelerine ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Önen, Kültür ve Turizm Bakanlığının Şanlıurfa’ya son yıllarda devasa yatırımlar yaptığını söyledi.


Önen, tarihi ve kültürel yönden zengin bir mirasa sahip olan kentin turizm potansiyelinin dünyaya tanıtılabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


''Müzemizde kazılardan gelen tarihi eserler dahil 75 bin civarında eser bulunuyor. Türkiye'deki en fazla esere sahip olan müzelerin başındadır. Müze inşaatı tamamlandığında mevcut eserlerin yaklaşık yüzde 15'i ilk planda ziyaret edilebilecek. Müzemizde toplam 10 bin...