29 / 03 / 2024

haliç kat sınırı son durum

haliç kat sınırı son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Bahsi geçen yerde yüksekliğin zemin+5'ten yüksek olmasına müsaade edilmeyecektir. Hazırlanacak projenin de 'zemin+5' olması düşünülmektedir. İddia edilenin aksine ortada ne 10 katlı bir proje ne de bir inşaat ruhsatı vardır." denildi. 

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre yoksulluk sınırı asgari ücreti 4'de katladı.

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Otobüs şoförü olmak isteyen gençlere müjde! Ehliyet yaş sınırı indirildi!

Büyük otobüs şoförü olmak isteyip de, yaşı tutmayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye genelinde gençlerin iş hayatına katılımının sağlanması ve şoför açığının kapatılması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırının indirildiği duyuruldu.

Asgari ücret açlık sınırının altında mı kalacak? İşte asgari ücretle ilgili acı gerçek!

Asgari ücret pazarlıklarına işçi adına katılan Türk-İş, pazarlığa açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayacağını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan ankette ise beklenti 7 bin 536 lira olarak açıklandı. Ekonomist Yalçın Karatepe farklı bir hesaplama yaptı ve asgari ücretle ilgili acı gerçeği

Elazığ'daki binalara 3 kat sınırı geliyor!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni inşa edilecek konutlarda sınırın zemin +3 kat şeklinde olacağını aktardı.

Berlin'de kiraya üst sınır geldi: 5 yıl kira zammı yok!

Almanya'da kiralara üst sınır geldi. Bu uygulamaya katılan ilk eyalet Berlin oldu. Eyalet yönetiminin kiraların 5 yıl artırılmaması talebi Senato'da kabul gördü. Fakat emlakçılar ve evsahipleri bu hamleye tepkili...

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

İstanbul’da 5 kat sınırı uygulanabilir mi?

Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'nin gündeminde olan yapılara 5 kat sınırına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki açıklık getirdi. Peki, İstanbul’da 5 kat sınırı uygulanabilir mi?

Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı!

İstanbul Haliç’teki 10 bin metrekarelik alanda kat sınırının 4’ten 10’a çıkarılması kararı geçen haftalarda en çok konuşulan konuydu. Haliç'teki kat sınırı kararı mahkemeye taşındı.

Haliç kıyısında kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı!

İBB Meclisi’nde yapılan plan tadilatı ile Haliç kıyısındaki 10 bin metrekarelik alan için kat sınırı 4'ten 10'a çıkarıldı. 

Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı!

1999 yılındaki Marmara Depremi’nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar’da, 4 kat sınırlaması İBB Meclisi'nde alınan kararla kaldırıldı.

haliç kat sınırı son durum Haberi

haliç kat sınırı son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Haliç'in 16/9'u" başlığıyla yayımlanan haberle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bahsi geçen yerde yüksekliğin zemin+5'ten yüksek olmasına müsaade edilmeyecektir. Hazırlanacak projenin de 'zemin+5' olması düşünülmektedir. İddia edilenin aksine ortada ne 10 katlı bir proje ne de bir inşaat ruhsatı vardır."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir gazetede "Haliç'in 16/9'u" başlığı ile "Haliç kenarında 10 bin metrekarelik alanda kat sınırı 4'ten 10'a çıkarıldı." şeklinde haber yayımlandığı hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, haberde belirtilen yerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul İmar İnşaat AŞ'ye ait olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Söz konusu parsel 'T3 Ticaret + Konut' alanında kalmaktadır. Burası için planlanan proje çevre yapılaşma şartlarına uyumlu olup, yoğunluğu azaltmak için ana yol tarafı olan Silahtarağa Caddesi'nde çekme mesafesi 15 metre olarak belirlenmiş ve parselin...