26 / 04 / 2024

haliç tersanesi ihale

haliç tersanesi ihale

Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu tarafından 1 milyar 346 milyon dolarlık yatırım ile Haliç yat limanı nereye yapılacak? İşte yanıtı ve detayları...

Haliç Tersanesi AVM, otel ve marina oluyor!

Haliç Tersanesi'ni yat limanı haline getirecek projenin ihalesi 2 Temmuz 'da gerçekleştirilecek

Haliç Tersanesi artık müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan Haliç Tersanesi Denizcilik Müzesi'ne dönüştürülecek...

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Kepez Toptancı Hali'nde 98 dükkan satılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepez'de bulunan Toptancı Hali'nde bulunan 98 dükkan açık ihale usulüyle satılıyor.

Bolu Belediyesi'nden 8 milyon TL'ye satılık arazi!

Bolu Belediyesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan 13 bin 563 metrekare büyüklüğündeki hali araziyi ihale ile satıyor. İhale 2 Kasım'da gerçekleşecek..

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Haliç Tersanesi'ne Bilim Merkezi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Haliç'te Bilim Merkezi kuruyoruz. İnsan ve medeniyet odaklı Bilim Merkezimiz yılda 2 milyon ziyaretçi alacak" dedi...

Yeni Karaköy İskelesi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında milyonlarca yolcuya hizmet verecek olan olan Karaköy iskelesinin yüzer platformunu, iç donanımının yapılması için Haliç Tersanesi'ne getirdi.

Haliç Tersanesi müze oluyor!

Haliç Tersanesiyle ilgili hazırlanan projeyi açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş “Haliç Tersanesi'ni bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz" dedi

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

Haliç tramvay hattı 2019'da hizmete girecek!

Eminönü ile Eyüp arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattının yapımına başlanıyor. Haliç tramvay hattı projesinin ihale tarihi 25 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Haliç Yat Limanı projesi vatandaşa sorulacak!

Haliç Tersanesi'nin yeni projesi Haliç Yat Limanı'nda ÇED süreci devam ederken, projenin etki alanında yaşayan vatandaşların görüş ve önerileri alınacak.

haliç tersanesi ihale Haberi

haliç tersanesi ihale

Haliç yat limanı

Haliç yat limanı, İstanbul'un fethinden 2 yıl sonra 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet kurulmuştu. "Tersani-i Amire" adı verilen liman, bugün Haliç Tersaneleri ismiyle anılıyor.


Kuruluşundan bu yana geçen 558 senenin sonrasında tersane, Yap-İşlet-Devret modeliyle  "İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi" adı altında bugün ihaleye çıktı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 4 yılı yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına ihale ettiği Haliç yat limanı ihalesini en yüksek teklifi veren Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu, 1 milyar 346 milyon dolar ile kazandı.


Haliç yat limanı projesine neler dahil?

70 yat kapasiteli 2 liman

Her biri 400 odalı 2 adet 5 yıldızlı otel

Alışveriş merkezi

1000 kişilik cami

Otopark

Restoranlar

Dükkanlar

Sinema

Eğlence tesisleri

Kongre ve kültür merkezi

Sosyal ve kültürel alanlar


Haliç yat limanı nereye yapılacak?



Haliç yat limanı nereye...