23 / 04 / 2024

Halime Hatun Külliyesi restorasyon

Halime Hatun Külliyesi restorasyon

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halime Hatun Camii ’nin ardından Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulundu. Ergün külliyenin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceklerini söyledi.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Külliyesi'nde incelemeler yaptı.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede toplam 284 bin metrekare alanda Spor Külliyesi ve Spor Vadisi projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Şahinbey Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa ettirilecek olan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası’nın temelleri dualarla atıldı.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler'de hizmete açılacak olan Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile ilçe adeta bir 'Spor Şehri' olacak...

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.

Pendik Amine Hatun Külliyesi hizmete girdi!

Pendik Amine Hatun Külliyesi'nin açılışı TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Vehbi Orakçı yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi'ni açtı...

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Beykoz Baklacı Külliyesi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Baklacı Külliyesi'nin temelini attı.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Hamidiye Külliyesi inşaatında sona doğru!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar KARTAL, Üçkuyular’da yapımı devam eden Hamidiye Külliyesi insaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi..

Halime Hatun Külliyesi restorasyon Haberi

Halime Hatun Külliyesi restorasyon


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesindeki tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Yapılacak olan çalışmaların ilçe turizmi ve tarihimizin yeniden can bulması açısından önemine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Manisa’da birçok tarihi eserin restorasyonunu üstlenerek ayağa kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Külliyesi’nin de restorasyonunu üstlendi. Bu kapsamda İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret ederek, Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu üstlenen protokolü imzaladı. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu da yer aldı.

Projeleri Büyükşehir Hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılacak olan Halime Hatun Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir...