28 / 03 / 2024

Halime Hatun Kümbetinin yanındaki bina yıkım kararı

Halime Hatun Kümbetinin yanındaki bina yıkım kararı

Van'da 700 yıllık tarihe sahip olan Halime Hatun Kümbeti’nin silüetini bozan yanı başındaki yurt binası hakkında nihayet yıkım kararı çıktı. Yurt binasının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Hacı Hesna Hatun Mahallesi, 1340 ada, 40 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 17 Mart 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Haye Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Haye Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Halime Çolpantekin, Hasan Akgün ve Yeşim Çolpantekin Akgün ortaklığında kuruldu.

Üsküdar'daki 5 katlı köşk icradan satışa çıkarıldı!

T.C İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Üsküdar Hacı Hesna Hatun Mahallesi'nde yer alan 5 katlı tarihi köşkü icradan satışa çıkardı.

Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı çıkılıyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Star Gazetesi köşe yazarlarından Halime Kökce bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'ne yapılan itirazları kaleme aldı.

Aydın47 Mimarlık Müteahhitlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın47 Mimarlık Müteahhitlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Halime Aydın tarafından kuruldu.

Sümer Grup Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Grup Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Halime Özel tarafından kuruldu. 

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu çıkartıldı?

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürlettiği iddia edildi.

Büyükçekmece Nene Hatun Cami baştan sona yenilendi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi baştan aşağı yeniledi.

Bursa Gemlik'te Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Gemlik'te 6 mahalle için sağlık ocağı Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı..

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Pendik Amine Hatun Külliyesi hizmete girdi!

Pendik Amine Hatun Külliyesi'nin açılışı TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Manavgat Zekiye Öz Hatun Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgatlı işadamı Mehmet Çelebi Öz’ün hayırları ile inşa ettirilen ve annesinin ismini verdiği Zekiye Öz Hatun Camii’nin açılışını yaptı.

Halime Hatun Kümbetinin yanındaki bina yıkım kararı Haberi

Halime Hatun Kümbetinin yanındaki bina yıkım kararı

Van’da Selçuklular’dan kalma 700 yıllık tarihi Halime Hatun Kümbeti’ne neredeyse bitişik inşa edilen yurt binasıyla ilgili sonunda yıkım kararı çıktı. 1. derece arkeolojik sit alanı olan ve tarihi silüeti bozan ruhsatsız yurt binasıyla ilgili yıkım işleminin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor.


Van’ın Gevaş ilçesinde, 700 yıl önce Melik İzeddin tarafından kızı Halime Hatun için yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin güneybatısına 8 yıl önce yurt binası inşa edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan bina, tarihi kümbetin dokusuna görüntü açısından zarar verdiği için büyük tepki topladı.


SİLÜETİ FAZLA ETKİLEMİYORMUŞ


Bölgede yapılaşma yasağı olduğu halde, tarihi kümbetin hemen yanı başında kaçak ve ruhsatsız olarak inşa edilen yurt binasıyla ilgili Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun skandal bir yorum getirdiği ortaya çıkmıştı. Kurul, 13 mayıs...