26 / 04 / 2024

Halkalı çöp dolgu yerleri halka açıldı

Halkalı çöp dolgu yerleri halka açıldı

1,5 milyon m2’lik alanı kaplayan bölgede 15 yıldır çok katlı binalar yükseliyor. Büyükşehir’in “jeolojik yerleşime uygunluk” kriterlerine göre çöp dolgu alanlarının yerleşime açılması doğru değil. Ancak, inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor.

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'yle protokol yapıp üniversitenin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı. 

Pendik-Halkalı banliyö hattı meclis gündeminde!

Pendik-Halkalı banliyö hattının açılış tarihi meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, hattın açıklanan tarihte hizmete alınıp alınamayacağını sordu...

YHT ile Ankara'dan Halkalı'ya kadar gidilebilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Yüksek hızlı trenlerimiz Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecektir." açıklamasında bulundu.

3. havalimanı için denize dolgu mu yapılıyor?

3. Havalimanı için hazırlanan Nihai Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda ‘denize dolgu yapılmayacak’ dese de, 11 bin metreküp kum kapasitesi olan James Cook adlı dolgu gemisi sahilde mekik dokuyor.

Evdekifirsat.com'dan Halkalı Divan Residence kampanyası!

Sizler için en karlı olabilecek projeleri araştırıp, avantajlı ödeme planları ile size sunan Evdekifirsat.com’un bünyesinde yer alan Halkalı Divan Residence projesinde çok özel fırsatlar sizi bekliyor.

Malatya Pütürge'de yol çalışmaları başladı!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yol çalışması yapılıyor. Yolda gerekli altyapı çalışmalarını yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, güzergahta ihtiyaç duyulan noktalara dolgu, keskin virajlarda genişletme yaptı.

Halkalı Edirne tren projesi hangi bölgeleri kapsayacak?

TCDD, İstanbul Halkalı'dan kalkıp Tekirdağ, Kırklareli şehirlerinden geçip Edirne Kapıkule'ye ulaşacak tren hattı için startı verdi. 229 kilometre uzunluğa sahip olacak dev hat üzerinde çalışacak trenler saatte 200 kilometre hız yapacak.

1996 yılında Boğaz'a Demiryolu Tüp Geçişi Projesi!

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

Derince Limanı’na dolgu yapılacak!

DSP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Meral Uçarı, Safi Holding’in Derince Limanı’na 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanarak dolgu yapacağının söyledi.

3. Havalimanı inşaatında kaza! 1 işçi kayıp!

İstanbul'da Eyüp ilçesine bağlı Akpınar Köyü ’ nde 3. Havalimanı inşaat alanına dolgu toprağı temin edilen şantiye alanında bir iş makinası, operatörüyle birlikte gölete uçtu...

Halkalı'da çöp dolgu alanları yerleşime açıldı!

1,5 milyon m2’lik alanı kaplayan bölgede 15 yıldır çok katlı binalar yükseliyor. Büyükşehir’in “jeolojik yerleşime uygunluk” kriterlerine göre çöp dolgu alanlarının yerleşime açılması doğru değil. Ancak, inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor.

3. havalimanının yüksekliği azaltılacak!

Yeni havalimanı arazisinde istenilen kot düzeyinin yakalanması için 2.5 milyar metreküp dolgu malzemesi gerekiyor. Bu dolgu Kanal İstanbul kazısından karşılanacaktı. Kanal projesi gecikti, havalimanının yüksekliğini azaltmak için plan yapılıyor.

Halkalı Soyak Evo Star, 10 daire için özel fırsatlar sunuyor!

Halkalı'da yer alan 1.000 konutluk Soyak Evostar, 10 daire için özel fırsatlar sunuyor. 31 Mart'a kadar süren kampanyada bu fırsatlar için cep telefonlarından SOYAK yazıp 3442'ye kısa mesaj göndermek yeterli oluyor.

Halkalı çöp dolgu yerleri halka açıldı Haberi

Halkalı çöp dolgu yerleri halka açıldı

Yıllarca İstanbul’un çöplerinin döküldüğü 1,5 milyon metrekarelik Halkalı çöplüğünde 2000 yılından sonra dev konut projeleri yükselmeye başladı. Bölgedeki konut projeleri hız kesmeden devam ediyor. Temapark arazisinin hemen yanı başında yükselen binaların zemini görenleri hayrete düşürüyor. Zira, hafriyat çalışması devam eden inşaatın zemininin önemli bir kısmının çöp dolgusu olduğu açıkça görülüyor. İBB Zemin ve Deprem İnceleme Müdürü Mahmut Baş, 21 Aralık 2001 tarihinde “Halkalı çöplüğü gibi çok kalın dolgular var. Dolgular üzerine yerleşim yapılamaz.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak buna rağmen bölgenin büyük bir bölümü yüksek binalar yapılarak yerleşime açılmış durumda. Bu binaların arasında üzeri otlarla kaplı yer yer çöp tepeleri dikkat çekiyor. Çöplerin görünmemesi için dev perde beton duvarlar çekilmiş. Halkalı’da binaların arasında bulunan çöp tepecikleri, 28 Nisan 1993 tarihinde İstanbul’un...