19 / 04 / 2024

hamam kaplıca kültürü

hamam kaplıca kültürü

Jeotermal kaynaklar sıralamasında dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'de, kaplıca ve hamam kültürü çağdaş mimari ve işletmecilikle harmanlanarak Cumhuriyetin 100. yılına kadar bir marka haline getirilecek...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Ilıca'da kültür merkezi ve belediye binası inşaatında sona geliniyor!

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın gayretleri ile Aziziye Ilıca mahallesinde bir süre önce temelleri atılan Kültür Merkezi ve Belediye binası inşaatında sona geliniyor. 

Gemlik Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te bulunan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemeler yaptı. Başkan Aktaş, mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezi 2 yılda tamamlanacak!

SAMSUN 19Mayıs Belediye Başkanı Topaloğlu, ilçenin Ballıca mahallesinde 6 bin metrekare alana Kültür Merkezi inşa edileceğini belirterek "2 yıl içerisinde projenin bitirilmesi planlanıyor "dedi.

Erzurum Aziziye'ye kültür merkezi geliyor!

Aziziye Belediyesi ilçeye yeni hizmet binası ve kültür merkezi kazandırıyor. Ilıca’da yapımı devam eden belediye hizmet binası ve kültür merkezi ilçede önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Gebze Adnan Menderes Kültür Merkezi'ndeki dükkanlar satıldı!

Bütçe krizinin yaşandığı Darıca Belediye Meclis toplantısının yankısı sürüyor. Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde dükkanların durumuyla ilgili soruya yanıt veren Başkan Karabacak, dükkanların satış işleminde bütün prosedürlerin tamamlandığını ifade etti.

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi oldu!

Tahir Ağa Kültür Merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.Kültür merkezi, ilk olarak Ara Güler'in "Şehir, Deniz ve İnsan" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi açıldı!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yapımı tamamlanan Adnan Menderes Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşmayı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptı.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi, törenle açıldı.Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

hamam kaplıca kültürü Haberi

hamam kaplıca kültürü

Jeotermal kaynaklar sıralamasında dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'de  kaplıca vehamam kültürü, çağdaş mimari ve işletmecilikle harmanlanarak Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e kadar bir marka haline getirilecek. 


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Türkiye, Avrupa'da kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada bulunuyor. 


Ülke genelinde termal turizm potansiyeli olan alanların değerlendirilmesi amacıyla bugüne kadar 73 Termal Turizm Merkezi ve 5 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda ilan edilerek teşvik verilmeye başlandı.


Öte yandan, uluslararası akredite olmuş sağlık kuruluşları ve hastane sayısının da 43'e ulaştığı ülkemizde Cumhuriyetin ilanının 100. yılına 500 bin termal yatak hedefine ulaşılarak bu alanda zirveye yerleşilmesi hedefleniyor....