23 / 04 / 2024

hamam kaplıca

hamam kaplıca

Jeotermal kaynaklar sıralamasında dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'de, kaplıca ve hamam kültürü çağdaş mimari ve işletmecilikle harmanlanarak Cumhuriyetin 100. yılına kadar bir marka haline getirilecek...

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

Bursa, Termal Turizm Şehir ihalesi 20 Haziran'da!

Bursa'da kaplıca merkezi olmak için harekete geçildi. Bursa, Termal Turizm Şehir projesinde ilk etap ihalesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleşecek.

Bursa Orhaneli'ne 2 termal otel geliyor!

Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaplıca suyu getirilerek fizik tedavi merkezi kurulacak. İlçeye 2 bin yatak kapasiteli iki termal otel inşa edilecek.

48 yeni termal otel geliyor!

Türkiye'de 48 yeni kaplıca oteli, termal tatil köyü ve termal devre mülk tesisi planlama ve inşaat aşamasında.Bu tesislerin 2020 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Sorgun'a yeni termal tesis kazandırılması şart!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun için kaplıca turizminin önemine değinerek, yeni tesis yatırımlarının şart olduğunu söyledi.

Antalya Döşemealtı Yağca’da sıcak asfalt çalışması başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı İlçesi Yağca Mahallesi yolunu sıcak asfaltla kaplıyor.

Gümüşhane Kelkit Hamamı yenilenecek!

Eskiyen yüzü ile Gümüşhane Kelkit ilçesinin başlıca sorunlarından birisi olan Kelkit hamamı yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

İBB Meclis Üyeleri Saadetdere Termal Tesisleri'ni ziyaret etti!

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kaplıca termal tesislerinin ziyaretçileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3’ncü bölge meclis üyeleri oldu.

hamam kaplıca Haberi

hamam kaplıca

Jeotermal kaynaklar sıralamasında dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'de  kaplıca vehamam kültürü, çağdaş mimari ve işletmecilikle harmanlanarak Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e kadar bir marka haline getirilecek. 


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Türkiye, Avrupa'da kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada bulunuyor. 


Ülke genelinde termal turizm potansiyeli olan alanların değerlendirilmesi amacıyla bugüne kadar 73 Termal Turizm Merkezi ve 5 Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda ilan edilerek teşvik verilmeye başlandı.


Öte yandan, uluslararası akredite olmuş sağlık kuruluşları ve hastane sayısının da 43'e ulaştığı ülkemizde Cumhuriyetin ilanının 100. yılına 500 bin termal yatak hedefine ulaşılarak bu alanda zirveye yerleşilmesi hedefleniyor....