18 / 04 / 2024

hamamönü restorasyonu

hamamönü restorasyonu

Hamamönü restorasyonunda taş ve ahşaba öncelik veren Altındağ Belediyesi modern projelerde de ahşap kullanacak. Böylece Ankaralı ustalar kazanacak. Altındağ'da 2008 yılında başlanan tarihi dönüşüm kapsamında Hamamönü'ndeki tarihi evler restore edildi.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde "Sefaretler" olarak adlandırılan bölgede yer alan Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

V. Murad Av Köşkü hamamının restorasyonuna tepki!

2014 yılında başlayan inşaat çalışmaları sonrasında V. Murad Av Köşkü'nün son görünümü tepki topladı. Hamam restorasyon sonrası ‘oldukça modern’ bir görünüme kavuştu. 

İzmit'teki konaklar restore ediliyor!

İzmir Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan döneminde İzmit’te onlarca konak, cami, çeşme, hamamın restorasyonu gerçekleştirildi.

hamamönü restorasyonu Haberi

hamamönü restorasyonu

Bugün Ankara'ya gelenlerin en fazla uğradığı yer olan Hamamönü'ndeki değişimle birlikte başkentin ahşap oymacılığı ve taş işçiliği de yeniden değer kazandı. Kentte bugüne kadar binlerce gecekondu yıktıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Modern yapılarda da Ankara taşını ve ahşap oymacılığını kullanacağız. Siteler esnafı ile toplantı yaptım. Onlara iş vereceğim" dedi. Altındağ Belediyesi 2016 yılında hayata geçireceği at çiftliği, buz pateni salonu ve kapalı semt pazarını da tamamen ahşap olarak inşa edecek.


"MERKEZ ALTINDAĞ"

SABAH Ankara'ya konuşan Tiryaki, "Altındağ Ankara'nın merkez ilçesi ve korunması gereken bütün kültür varlıklarının bulunduğu yer. Geleneksel mimarimizde taş ve ahşap var. Taş ve ahşap Ankara Evleri'nin tamamı Altındağ'dadır. 2008'den itibaren yok olmaya yüz tutmuş bu yapıları ayağa kaldırdık" dedi.


'TAMAMEN EL OYMASI OLACAK'

Altındağ'daki yapılarda kullanılan taşın...