24 / 04 / 2024

Hamidiye şişe su

Hamidiye şişe su

1939 yılında kabul edilen talimatname ile memba sularında yapılacak fenni ve sıhhi tedbirleri, memba sularının sahipleri tarafından yapılacakmış. Hamidiye Suyu ise ıslah edilecekmiş ve su şişelere doldurulduktan sonra satılacakmış.

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

92 bin kişi sınav şartı olmadan işe alınacak! Deneyimsiz, ilkokul mezunu herkes başvurabilir!

Türkiye İş Kurumu 92 bin kişiyi işe alınacak. Söz konusu pozisyonlar için deneyimsiz ve ilkokul mezunu herkes başvuru yapabilir.

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla toplamda 4 şehir ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

77 bin kişi KPSS şartı olmadan işe alınacak! İşte başvuru şartları...

İŞKUR'dan milyonlarca işsiz vatandaş için müjde geldi. İŞKUR 77 bin 587 kişinin işe alımı için güncel ilanlarını yayımladı. İşte İŞKUR tarafından alım yapılacak iş ilanlarının tüm detayları...

THY, 1.000 kabin memurunu işe alacak! İşte aranan şartlar!

Havacılık sektöründe dengeleri alt üst eden COVID-19 salgınına rağmen Türk Hava Yolları (THY), bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan yayımladı. Peki THY kabin memuru işe alım ilanı nerede? THY kabin memuru şartları 2022 nedir?

İbrahim Tatlıses AVM açıyor! 700’e yakın kişiyi işe alacak!

Ünlü şarkıcı  İbrahim Tatlıses, Balıkesir Burhaniye'de Alışveriş Merkezi açacağını duyurdu. AVM'nin tamamlanmasından sonra 700 kişi işe alınacak.

Devlet 6 bin 249 TL'den başlayan maaşlarla 7 bin kişiyi işe alacak!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen memur ilanları peş peşe geldi. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara göre, devlet 6 bin 249 TL'den başlayan maaşlarla 7 bin kişiyi işe alacak. İşte detaylar...

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili araştırma önergesi verildi!

Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılmadan yerinde yenilerek hizmetlerine devam etmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin binası ve arazisine ilişkin soru önergesi verdi. 

Doğayla iç içe küçük evlere talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla doğayla iç içe küçük evlere talep arttı...

Hamidiye şişe su Haberi

Hamidiye şişe su



Memba suları


Hamidiye Suyu şişelerle satılacak.


  Umumi Meclis, memba suları etrafında bir talimatname kabul etmişti. Talimatname tasdik edilmek üzere Sıhhiye Vekaleti'ne gönderilmiştir. Talimatname, memba sularında yapılacak fenni ve sıhhi tedbirlerin, memba sularının sahipleri tarafından yapılmasını mecburi kılmaktadır.

  Bu arada doğrudan doğruya Belediye'nin elinde bulunan Hamidiye Suyu da esaslı surette ıslah edilecektir. Talimatname tasdik edilip gönderildikten sonra biri Şişli'de, diğeri Beşiktaş'ta olmak üzere iki su istasyonu yapılacaktır. Hamidiye Suyu bu istasyonlarda şişelere makineler vasıtasıyla doldurulduktan sonra satılacaktır. Bu suretle saka usulüyle tevziye nihayet verilecektir.

  Maamafif halkın bu sudan bedava istifade edebilmesi için, yalnız halkın su doldurmasına mahsus çeşmeler ipka edilecektir. 


Akşam...