28 / 03 / 2024

Hasandağı turizme kazandırılacak

Hasandağı turizme kazandırılacak

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Erzurum'un tarihi Sırakonakları turizme kazandırılacak!

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar ve çevresi turizme kazandırılacak.

Erzurum'daki Sırakonaklar turizme kazandırılacak! 

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan ve asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.  

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Asboğa Gölü turizme kazandırılacak!

Yurdun kış turizminde önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün turizme kazandırılıp yöredeki turizmin 12 aya yayılması planlanıyor. 

Kuzey Kore sahilindeki inşaatlar turizme kazandırılacak!

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu kıyısındaki sahil şeridinin fotoğraflarını yayınladı. Onlarca inşaatın turizme kazandırılması planlanıyor.

Foça Fransız Tatil Köyü turizme kazandırılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, "Foça Fransız Tatil Köyü, yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacak" dedi...

Hasandağı turizme kazandırılacak Haberi

Hasandağı turizme kazandırılacak

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olan Hasandağı'nın turizme kazandırılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi alanında incelemelerde bulunan Ataklı, buranın çok yönlü turizm kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.Hasandağı'nın kayak, dağcılık, yamaç paraşütü ve diğer spor faaliyetlerinin yapılabileceği altyapı imkanlarına sahip olduğunu belirten Vali Ataklı, kış spor turizminin geliştirilmesi için gerekli proje çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Bu konuda ilgili tüm kurumların işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Ataklı, bakanlık uzmanlarının da Hasandağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde farklı etkinliklerin yapılabileceği düşüncesine sahip olduklarını belirtti. Yapılacak yatırımlarla Hasandağı'nın Orta Anadolu'nun en önemli turizm merkezi haline geleceğine işaret eden Vali Ataklı, bölgeye giden yolun bakım ve onarımıyla kayak pistlerinin...