23 / 04 / 2024

hasankeyf UNESCO Dünya Mirası Listesine başvuru yaptı mı

hasankeyf UNESCO Dünya Mirası Listesine başvuru yaptı mı

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Batman Hasankeyf için neden UNESCO'ya başvurulmadı?

Ilısu Barajı suları altında kalma tehlikesi bulunan Hasankeyf'in Dünya Kültür Mirası Listesi'ne adaylık başvurusunun da baraja takıldığı ortaya çıktı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen 'Zeynep Ahunbay başvurdu' demişti.

UNESCO'dan Hasankeyf açıklaması!

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıkladı.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Ani Antik Kenti 16. dünya mirası olmaya aday!

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası'" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye'deki 16'ncı dünya mirası olacak.

hasankeyf UNESCO Dünya Mirası Listesine başvuru yaptı mı Haberi

hasankeyf UNESCO Dünya Mirası Listesine başvuru yaptı mı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Hasankeyf için ilginç bir iddiada bulundu. Rössler, Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıkladı. Rössler, resmi bir başvuru olmaması ve bu konuda inceleme yapılmadığını, bu nedenle Hasankeyf’in şu anda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için hangi kriterleri taşıdığına dair bir şey söylenemeyeceğini söyledi. Mechtild Rössler, “Bu bölge Türkiye tarafından geçici listeye eklenmedi ya da ’Dünya Mirası’ için aday gösterilmedi. Dolayısıyla bu bölge için Dünya Mirası Listesi’nin 10 kriterden herhangi biri için belge sunulması gibi bir süreç olmadı” dedi.

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise UNESCO’nun ’Dünya Kültür Mirası Listesi’ için belirlediği 10 kriterinden 9’unu...