26 / 04 / 2024

havalimanı yolcu verileri

havalimanı yolcu verileri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, geçen ay itibariyle iç hat yolcu trafiğinin %17,7'lik artışla 6 milyon 544 bin 735'e, dış hat yolcu trafiğinin ise %5,7'lik artışla 4 milyon 449 bin 27'e ulaştığını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı 1 günde rekor kırdı! Yolcu sayısı 200 bine dayandı

İstanbul Havalimanı'nda 1 günde 30 Nisan’da toplam bin 301 iniş-kalkış gerçekleşirken, 195 bin 640 yolcu da seyahat etti. 1 Mayıs’ta da bin 226 uçuş olması, 186 bin 500 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı Nisan sonunda yolcu alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-Gayrettepe Havalimanı Metro Hattı'nda, Nisan sonu gibi yolcu alınacak şekilde çalışmaların yapıldığını belirtti. 

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

İstanbul Havalimanı’nda kira ve yolcu garantisi ne zaman başlayacak?

İstanbul Havalimanı ihale şartnamesinde Atatürk Havalimanı’nın tüm ticari kapasitesinin buraya taşınacağı ve işletme döneminin de bu şekilde başlayacağı kriteri bulunuyor. Peki, kira ve yolcu garantisi ne zaman başlıyor?

İstanbul Havalimanı otopark ücretiyle de fark atıyor!

İstanbul Havalimanı'nın otopark tarifesi açıklandı. İstanbul Havalimanı yolcu kapasitesi, yüz ölçümü ve uçuş yapılan destinasyon sayısı gibi özelliklerinin yanı sıra otopark ücreti ile de diğer havalimanlarına fark atıyor.

Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi yapıldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi başarıyla yapıldı. İlk testte gerçek çalışanlardan oluşan bin kişi katıldı. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagajla test!

İstanbul’un yeni havalimanında çalışmalar son aşamaya yaklaşırken, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları yapılacak. 

TAV'dan İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşıma ihalesi açıklaması!

TAV Havalimanları Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda özel durum açıklaması yaptı.

3. havalimanı ulaşım ihalesini HAVAŞ-Altur-Free Turizm kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşıma ihalesini Altur, TAV Havalimanları Holding şirketi Havaş ve Efe Erboz'a ait Free Turizm AŞ konsorsiyumu kazandı...

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı yolcu ulaşımı için geliştirilen projelerin bazılarının tamamlandığını, bazılarının çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti.. 

havalimanı yolcu verileri Haberi

havalimanı yolcu verileri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, mart ayı uçak ve yolcu istatistiklerini açıkladı. Buna göre, iç hatlarda havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,6 artışla 57 bin 860, dış hatlarda ise yüzde 9,4 artışla 36 bin 552'ye yükseldi. Martta 23 bin 114 üstgeçiş (overflight) trafiğiyle toplamda 117 bin 526 uçağa hizmet verildi.


Mart 2014 itibariyle iç hat yolcu trafiği yüzde 17,7'lik artışla 6 milyon 544 bin 735, dış hat yolcu trafiği ise yüzde 5,7’lik artışla 4 milyon 449 bin 27 olarak gerçekleşti. Direkt transit yolcuyla birlikte toplam yolcu sayısı 10 milyon 993 bin 762'ye ulaştı ve geçen yılın mart ayına göre yüzde 12,5'lik artış kaydedildi. 


İç hat yolcuda en çok artışın yaşandığı ilk üç...