29 / 03 / 2024

havaray hattı güzergahı

havaray hattı güzergahı

4.Levent'teki metro istasyonunun yanında yer alan İETT durağından başlaması planlanan havaray hattının Çeliktepe Mahallesi'nin İsmet İnönü Caddesi'nden ilerlemesi planlanıyor. Hat binaların orta kat seviyesinde olacak şekilde tasarlanıyor...

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara-İstanbul YHT güzergahı fay hattına paralel mi planlanıyor?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin güzergahının 30 kilometre boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı'na paralel gittiğini iddia etti...

Metrobüs güzergahı için planlanan metroya bir an önce başlanmalı!

İBB Meclisi’nin İYİ Parti Grup Sözcüsü olan trafik ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı;" Metrobüs güzergahına planlanan metro hattına hemen başlanması gerek" dedi...

Kanal İstanbul güzergahını TOKİ dönüştürecek!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki kentsel dönüşüm için TOKİ devrede olacak. ÇED süreci başlayan projenin ÇED süreci yıl ortasında tamamlanacak...

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahındaki proje haritası!

Kanal İstanbul projesi gayrimenkul sektöründe hareketlilik yarattı. Türkiye'nin öncü firmalarından Emlak Konut'un dev proje çevresindeki proje sayısı dikkat çekiyor. Şirketin Kanal İstanbul güzergahında zengin bir arsa portföyü bulunuyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi projeleri bulunuyor.

Babacan, Kanal İstanbul güzergahında 6 yıldır arsa topluyor!

Babacan Holding, çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahı üzerinde 6 yıldır arsa topluyor. Şirketin bölgede 600 bin metrekare arsası bulunuyor...

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul güzergahında arsa satışları durdu!

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

Kanal İstanbul güzergahında Emlak Konut’un önemli arsa stokları bulunuyor. Emlak Konut bu alanlarda 23 bin konut inşa etmeyi planlıyor..

Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı. Bakan Arslan, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." dedi. 

Kanal İstanbul'un güzergahı resmileşti!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı resmileşti. Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek Kanal İstanbul 45.2 kilometre uzunluğunda olacak.

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti mi, kesinleşmedi mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Arslan Kanal İstanbul güzergahı ile ilgili açıklama yaptı. Arslan, güzergahın henüz kesinleşmediğini ve 5 güzergah üzerinde çalışmaların hala devam ettiğini söyledi. 

İşte Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki ilçelerin konut fiyatları!

Kanal İstanbul Projesi güzergahındaki ilçelerin konut fiyatları sahibinden.com tarafından açıklandı.  Kanal İstanbul Projesi bölgedeki gayrimenkul piyasasını canlandırdı. 

havaray hattı güzergahı Haberi

havaray hattı güzergahı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan havaray projelerinden 4. Levent'teki etüt projeleriyle ilgili bilgiler şöyledir:


4. Levent'teki metro istasyonunun yanında yer alan İETT durağından başlaması planlanan havaray hattı Çeliktepe Mahallesi'nin İsmet İnönü Caddesi'nden ilerleyecektir. Caddeye yerleştirilecek taşıyıcı direklerin üzerine konumlanacak hattın, binaların orta katlarının seviyesinde yapılması planlanıyor. Güzergah üzerindeki havaray durakları binalara çok yakın olacağından dolayı yapımı için detaylı analiz yapılması gerekiyor. 1,5 kilometre uzunluğundaki hattın yolcu taşıma kapasitesi minimum olarak saatte 9 bin yolcudur. Havaray projesi hayata geçirilirse Çeliktepe'den havaraya binen yolcular 4. Levent metro istasyonuna taşınarak metro ile Taksim'e gidebileceklerdir.


Bölgedeki diğer proje ise Levent Metro İstasyonu'ndan başlayıp Talatpaşa Caddesi'nden Gültepe Mahallesi'ne ilerleyecek olan havaray projesidir. Kağıthane Cendere Yolu'na kadar ilerlemesi beklenen hattın şu an için etütleri yapılıyor.


Bölgedeki 3. proje...