25 / 04 / 2024

Haver Analytics

Haver Analytics

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eko turizm ve köy turizm olarak da adlandırılan kırsal turizmin kırsal ekonomiye can veren ana sektörlerden birisi olduğunu, tüm yıla yayıldığını ve kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir

İstanbul Analytics: Dolarda oyunun sonu yaklaştı!

İstanbul Analytics’in bu sabah yayımlanan raporunda dolarla ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. İşte dolar yatırımcılarının merak ettiği ve araştırdığı o cümleler...

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Google Analytics verilerine göre; pandemi döneminde e-ticarette en çok büyüyen sektörlerden birinin emlak sektörü oldu. 

Mevsim sıcaklığı inşaat sektöründe istihdamı etkiledi!

Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet, istihdam verilerini değerlendirdi. Sweet, kış ayının ılıman geçmesinin perakende ve inşaat sektöründe işe alımları etkilediğini söyledi.

Fed'in faiz artışına Aralık'ta başlama ihtimali artıyor!

Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet, beklentileri aşan ekim ayı tarım dışı istihdam verisinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına aralık toplantısıyla başlama olasılığını yüzde 75'e yükselttiğini belirtti.

Fed faiz artırımına Haziran'da başlayacak!

Moody’s Analytics Direktörü Ryan Sweet: " Fed faiz artırımına ya haziran ya da eylül de başlayacak, düşük enflasyon bunu değiştirmeyecektir " şeklinde konuştu.

Haver Analytics Haberi

Haver Analytics
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eko turizm ve köy turizm olarak da adlandırılan kırsal turizm dünyada giderek ön plana çıkan turizm türü olduğunu bildirerek, "Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler kırsal turizmden büyük paralar kazanıyor. Fransa, kırsal turizmde dünyada yüzde 11 pay alıyor" dedi. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, kırsal turizmin kırsal ekonomiye can veren ana sektörlerden birisi olduğunu, tüm yıla yayıldığını ve kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir sağladığını belirtti. 
Türkiye'de milyonlarca kişinin yaşadıkları büyük şehirlerden yaz aylarında köylerine gittiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: "Bu potansiyel Türkiye'de var. Zaten milyonlarca kişi yaz aylarında köylerine, kasabalarına gidiyor ve kırsala hayat veriyor. O bölgelerde ekonomik faaliyet sürüyorsa, büyükşehirlerden gelen bu yazlıkçılar sayesinde sürüyor. Şehirlere büyük göç veren bölgelerde...