23 / 04 / 2024

haydarpaşa cami projesi

haydarpaşa cami projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

2005 yılında Haydarpaşa'ya yapılması planlanan proje!

2005 yılında Haydarpaşa Garı ve çevresindeki, Haydarpaşa Kampüsü'nü de içine alan, bin dönümlük alana yapılması planlanan 5.1 milyar dolarlık Haydarpaşa Projesi, 7 lale şeklindeki gökdelen ve az katlı yapılardan oluşacakmış.

2005 yılında Maritim Hotels Grubu, Galataport ve Haydarpaşa'ya talip olmuş!

2005 yılında Alman Maritim Hotels Grubu, Salıpazarı'nda gerçekleştirilecek Galataport Projesi'nde ve Haydarpaşa'da 5 yıldızlı iş oteli ve kongre merkezi yapımı ile ilgili projelere talip olmuş.

2003 yılında Haydarpaşa Garı'nı otel yapma projesi!

2003 yılında İstanbul Defterdarlığı, İstanbul'daki tarihi kurum binalarının ek gelir için satılarak otel yapılmasını önermiş. Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, Büyük Postane gibi tarihi binalar da varmış.

Antalya Ulu Cami projesi tanıtıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip Antalya Ulu Cami Projesi’ni tanıttı.

Haydarpaşa Garı projesine ruhsat verilmedi!

Aykurt Nuhoğlu, Haydarpaşa Garı projesinin orjinalliği bozulduğu gerekçesiyle ruhsat vermeyeceklerini tekrarladı. Büyük yangının ardından zor günlerin yaşandığı Haydarpaşa Garı 'na yönelik yeni bir açıklama, Aykurt Nuhoğlu'ndan geldi.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde yangın çıktı!

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde yangın çıktı. Hastanenin kafeterya bölümünde çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

1983 yılında Haydarpaşa Lisesi restore ediliyormuş!

İkinci Abdülhamid Han tarafından Tıbbiye binası olarak inşa ettirilen, Atatürk döneminde sivil lise haline getirilen bugün ise kampüs binası olarak kullanılan Haydarpaşa, Kenan Evren'in talimatı üzerine restore edilmeye başlanmış.

1982 yılında Haydarpaşa Limanı Türkiye'nin en büyük limanı olacakmış!

1982 yılında genişletme çalışmaları devam eden Haydarpaşa Limanı, Türkiye'nin en büyük ithalat-ihracat limanı olacakmış. 7 büyük rıhtıma sahip olacak olan limanın deniz sahası 700 bin metrekareye çıkartılıyormuş.

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş!

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş. İlave rıhtım için denizden bir milyon metrekarelik bir alan doldurulmuş. İnşaatta toplam 158 bin metreküp beton kullanılacakmış ve tamamlandığında Ro Ro gemileri limana yanaşabilecekmiş.

haydarpaşa cami projesi Haberi

haydarpaşa cami projesi


Tarihi Haydarpaşa Garı ve çevresine ilişkin turizm ve ticaret merkezi yapılmasını öngören imar planlarının, iptal edilmesinin ardından, alana ne olacağı ve ranta açılıp açılmayacağı merak ediliyor. İBB Meclisi’nde önceki gün garın geri sahasında kalan, 1699 yılında inşa edilen ve 1959’da yıkılan Üsküdar Selimiye’deki Kavak İskelesi Mescidi’nin planları görüşüldü. Böylece, alana cami dışında yurt gibi yapılar da yapılabilecek. CHP’li Meclis üyeleri plan teklifine, külliye yapımının planlandığını belirterek karşı çıktı.


‘Cami tescil edildi’


İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası Nazım İmar Planı’nı,  23 Temmuz 2015 tarihinde iptal etmişti. Bölgenin plan sınırları içinde kalan Üsküdar, Selimiye Mahallesi’ndeki Burhan Felek Caddesi üzerinde, yaklaşık 13 bin metrekarelik Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait alana ilişkin tartışma yaratacak bir imar planı teklifi İstanbul...