19 / 04 / 2024

Haydarpaşa köprüsü

Haydarpaşa köprüsü

1947 yılında Üsküdar ile Kadıköy arasında çalışan tramvay hattının yeni güzergahı olarak Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiş. Tramvayın köprüden geçmesiyle Üsküdar - Kadıköy yolu da kısalmış.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

1915 Çanakkale Köprüsü 2023 yılından önce açılabilir!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açmayı planladıklarını açıkladı.

Sakarya Adatepe Köprüsü hizmete açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karasu’da yapımı tamamlanan Adatepe Köprüsü’nün hizmete açıldığını belirtti.

Kocaeli Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Tıp Merkezi mevkiinde hayata geçirdiği Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü'nü hizmete açtı.

Antakya Esentepe-Altınçay Köprüsü açıldı!

Kente yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam eden Antalya Belediyesi bu kapsamda hayata geçirdiği Esentepe-Altınçay Köprüsü'nü de hizmete açtı.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Ordu Akçaova Köprüsü Nisan'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2016 yılı Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden dolayı yıkılan Akçaova Köprüsü’nün Nisan'da açılacağını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü, kenti yeniden ayağa kaldıracak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada; "Çanakkale, tekrar küllerinde ayağa kalkacak ve hayallerine kavuşacak." diye konuştu.

Bartın'a TOKİ köprüsü ne zaman yapılacak?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç, Bartın'da yapılması beklenen TOKİ köprüsüyle ilgili açıklama yaptı. Mekeç, ''Artık TOKİ köprüsünün yapılmaması için mazeret kalmamıştır” diye konuştu.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Haydarpaşa köprüsü Haberi

Haydarpaşa köprüsü



Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçti


Yeni güzergahla Üsküdar - Kadıköy yolu kısaldı


    Dün saat 15'de Haydarpaşa Köprüsü'nden ilk tramvay merasimle geçmiştir. Merasimde başta Vali ve Belediye Reisi Doktor B. Lütfi Kırdar olduğu halde büyük bir kalabalık hazır bulunmuştur.

    Davetliler Kadıköy İskelesi'nde hazırlanan ve süslenen hususi tramvaylarla eski güzergahtan geçerek köprüye gelmişlerdir. Üsküdar - Kadıköy Halk Tramvayları Müdürü B. Feridun Manyas bir söylev vererek tramvayların köprüden geçmeleriyle hem yolun kısaldığını hem de rıhtım boyunca döşenen rayların bu yolun genişletilmesine ve imarına sebep olduğunu belirterek idarenin halka daha faydalı olmak için devamlı gayretlerinden bahsetmiştir. 

    Vali Dr. B....