24 / 04 / 2024

Haydarpaşa planı imar

Haydarpaşa planı imar

Haydarpaşa Garı için hazırlanan ve yeşil alanın otobüs peronuna dönüştürüldüğü 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Kadıköy Belediyesi aktif yeşil alanlar azaltılırken yeni otopark alanlarıyla araç yoğunluğu artırıldığı gerekçesiyle itiraz etti.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Haydarpaşa GATA’nın imarı değiştirildi!

Eski Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin KHK ile askeri amaçlı kullanımının sona ermesinden sonra  imar planları da değiştirildi.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Haydarpaşa arazisinin imar planı değişti!

Haydarpaşa Garı'nda 1959 yılında yıkılan Kavak İskelesi Mescidi yeniden inşa edilecek. İBB, alanda caminin yanı sıra, dini tesis külliyesi, lojman, kütüphane, dinlenme salonu, aşevi, yurt ve kurs inşa edecek.

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı meclis gündeminde!

İstanbul Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı.

Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla'nın imar planıyla İstanbul'unki bir olmaz. Bitlis'teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık." dedi.

Haydarpaşa Garı özelleştirilecek mi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haydarpaşa Garı ile Limanın özelleştirme kapsam ve programında yer almadığını bildirdi.

Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nden bilgi ve belge talep etmesi, “Haydarpaşa arazisi özelleştiriliyor mu?” sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nin adı Sultan Abdülhamid oldu!

Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin adı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Haydarpaşa Garı için nöbete devam!

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonu aslına uygun yapılmalı!

Haydarpaşa Garının ve çevresinin özelleştirilmesi ile ilgili Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nda basın açıklaması yaptı. TMMOB, Haydarpaşa Dayanışması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının katıldığı açıklamada, Haydarpaşa Garı ve çevresi için mücadelede kararlı oldukları belirtildi.

Namık Kemal Ceylan: Haydarpaşa özelleştirilmesin!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, Haydarpaşa Garı'nın özelleştirileceği iddiaları hakkında da açıklamada bulundu. İşte Ceylan'ın o konuşması...

Haydarpaşa planı imar Haberi

Haydarpaşa planı imar

Kadıköy Belediyesi, askı sürecinde plana, aktif yeşil alanlar azaltılırken yeni otopark alanlarıyla araç yoğunluğu artırıldığı gerekçesiyle itiraz etti. 

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası İstanbul şubeleri, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ve Liman-lş, 2012 yılında onaylanan planın iptali istemiyle tlBB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dava açmıştı. 

İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, 2013 yılının aralık ayında bilirkişi raporu hazırlandı. 

Bilirkişinin verdiği "İstanbul'un terası Haydarpaşa bölünemez" raporunun ardından İBB yeni plan hazırlayarak 7 Şubat'ta askıya çıkardı. Açılan davayı kadük bırakan yeni planda sadece iki değişiklik yapıldı. 

Buna göre TCDD alanının çevresindeki "ticaret alanı" olarak belirlenen bölgede zemin altı otopark yapılabilecek. Eski planda aktif yeşil alan olan Ibrahimağa Aktarma Merkezi'ndeki alanın altı otopark olarak düzenlenecekti. Yeni planda ise altı otopark olacak bu yeşil alan tamamen ortadan...