19 / 04 / 2024

hayvanat bahçesi açmak için

hayvanat bahçesi açmak için

11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince hayvanat bahçesi nasıl kurulur?Hayvanat bahçesi ruhsatı nasıl alınır?

Erzurum 1072 Saltuklu Millet Bahçesi açıldı!

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde hayata geçirilen 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada Erzurum’un sosyal ve sportif yaşam alanlarının sayısını artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Düzce Millet Bahçesi açıldı!

Düzce Belediyesi tarafından inşa edilen 34 bin metrekare büyüklüğündeki millet bahçesi hizmete açıldı.  

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş Pazarcık Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pazarcık Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor. Millet bahçesinde hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Yozgat'a 2 yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yozgat Merkez'de 2 yeni millet bahçesi inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün yapılacak.

Trabzonspor Ortahisar Millet Bahçesi açıldı!

Trabzon'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerine inşa edilen spor temalı Ortahisar Millet Bahçesi hizmete açıldı.

TOKİ Muratpaşa Millet Bahçesi’nin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesine de yer verilecek olan Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi’nin ihales dün yapıldı.

Muratpaşa Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren TOKİ, Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

hayvanat bahçesi açmak için Haberi

hayvanat bahçesi açmak için

Hayvanat bahçesi nasıl kurulur?

Hayvanat bahçesi, evcil ve yabani hayvanların yılda en az yedi gün halka sergilendikleri yerleri olarak tanımlanıyor. Biyolojik çeşitliliğin korunması kapsamında, evcil ve yabani hayvanların doğal yaşam ortamındaki yaşam koşullarının, hayvanat bahçelerinde azami düzeyde sağlanması için teknik, sağlık, refah ve hijyen şartlarının, hayvanat bahçelerinin açılış, ruhsatlandırma ve denetlenmelerine yönelik usul ve esasları ve yapmakla yükümlü oldukları faaliyetleri yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


11 Ağustos 2007 tarihinde 26610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik esasları sirkler ile ev ve süs hayvanı üretimi ve satışı yapan işletmeler hariç olmak üzere, gerçek veya tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan hayvanat bahçelerini kapsıyor.


Hayvanat Bahçelerinin Gruplandırılması, Yer Seçimi ve Tesis Kurma

Hayvanat bahçelerinin gruplandırılması

MADDE 5...