19 / 04 / 2024

HES yaban hayatı

HES yaban hayatı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi, HES'lerin yaban hayatına etkilerinin tespitine ilişkin çalışma yürütüyor...

Adil Karaismailoğlu'ndan yeni tünel müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli inşaatının, kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlandığına değindi.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Yaban Hayatı Köprüsü Eylül'de hazır!

İstanbul’a inşa edilen üçüncü köprünün tamamlanmasıyla Kuzey Marmara otoyolunun yaban hayatını ikiye bölmesini engelleyecek “Yaban hayatı köprüsü” eylül ayında hazır.

Arhavi HES projesine devam!

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

Adana'daki Yaban Hayatı Geliştirme Sahası inşaat sektörünü etkiliyor!

Adana'da inşaat sektörünün önün tıkayan 115 bin hektarlık Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın kapsamının değiştirilmesi konusunda, Büyükşehir Belediyesi yüzünden inşaat sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi.

Adana Yaban Hayatı Geliştirme Sahası inşaat sektörünün önünü tıkıyor!

Adana'da Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın önündeki tek engelin kalkmaması ve Büyükşehir Belediyesi'nin hantal davranması yüzünden inşaat sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi.

Adana Belemedik Tabiat Parkı turizmi canlandıracak!

Aladağ, Karataş, Kozan ve Yumurtalık ilçelerindeki yaban hayatı geliştirme sahaları ve tabiat anıtlarıyla doğa turizminde önemli yere sahip Adana'da, Belemedik'in de tabiat parkı ilan edilmesiyle ziyaretçi sayısının artacağı öngörülüyor

Geyik Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Bünyesinde barındırdığı irili ufaklı eşsiz görünümdeki şelaleleri, bitki örtüsü, yaban hayatı ve parkurları ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çeken Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Geyik Kanyonu'nu turizme kazandırılıyor.

Ordu'da HES inşaatında kaza: 1 ölü!

HES inşaatında üzerine taş ilçesindeki işçi ödü. Edirli Mahallesindeki HES inşaatında çalışan 41 yaşındaki Mehmet Çelik'in üzerine taş düştü. Fatsa Devlet Hastanesine kaldırılan Çelik, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti...

Rize'de yabancı avcılar keçi avlayabilmek için binlerce lira harcıyor!

Profesyonel yabancı avcılar özellikle Rize ve Artvin'de çengel boynuzlu keçi avlayabilmek için binlerce TL harcıyor. Neredeyse turizmin her dalının yaşandığı Doğu Karadeniz Bölgesi profesyonel avcıların ve yaban hayatı gözlemcilerinin ilgisini çekiyor.

Salih Gökçe : Akdeniz Arıtma Tesisi 2 ay içinde çözülecek!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sinekle mücadele, Akdeniz Arıtma Tesisi, Yaban Hayatı, Mania Planı ve Çukurova'daki dava konusu arsalar görüşüldü. Meclisi İMO'nun ilgili komisyonu da izledi

HES yaban hayatı Haberi

HES yaban hayatı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi, HES'lerin yaban hayatına etkilerinin tespitine ilişkin çalışma yürütüyor. Verçenik Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında gerçekleştirilen çalışma kapsamında, yaban keçileri uydu vericili tasma vasıtasıyla izleniyor.


Çalışmada, HES’lerin yaban hayvanlarına etkisinin yanı sıra yaban keçisi ve çengel boynuzlu dağ keçisinin yaşam alanı büyüklükleri ve mevsimsel göç hareketleri, grup ve popülasyon büyüklükleri, habitat kullanımları ve popülasyonlarını tehdit eden başlıca unsurlar araştırılacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Verçenik Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının bulunduğu bölgeye bugüne kadar 6 HES için izin verildi. Söz konusu sahadaki HES'lerin yaban hayatına etkilerinin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konulması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Çoruh Üniversitesi Orman...