24 / 04 / 2024

HKÜ

HKÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlenerek pek çok incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı.

HKÜ mimarlığın gelişimi semineri düzenlendi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) tarafından "Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması ve Mimarlık" konularını içeren bir seminer düzenlenerek pek çok incelemeler, araştırmalar ve sonuçlar ele alındı.

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Khazaalturk Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khazaalturk Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Sabıhah H HK K. tarafından kuruldu.

Hk Kılıç Yapı İnşaat Vinç Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Kılıç Yapı İnşaat Vinç Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da  10  bin TL sermaye bedeli ile Halit Kılıç kuruldu.

Hk Property İnşaat Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Property İnşaat Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  350 bin TL sermaye bedeli İle Hasan Keskin tarafından kuruldu.

Hk Karadağ İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hk Karadağ İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hıdır Karadağ tarafından kuruldu.

TOKİ'ye Anadolu'da fabrika yapması için teklif!

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, siparişlere yetişemeyen tekstilciler adına TOKİ'ye çağrıda bulundu. Gültepe, TOKİ'nin Anadolu'da atıl durumda olan kamu binalarının fabrikaya dönüştürülmesini teklif etti.

Mustafa Gültepe: Atıl kamu binalarını istiyoruz!

Geçen yıl, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) başkanlığına seçilen Talu Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gültepe’nin en önemli projelerinde biri Anadolu’daki atıl kamu binalarını alıp burada ileri teknoloji hazır giyim üretimi yapmak.

Hk Gayrimenkul Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hk Gayrimenkul Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi bugün 600 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kıvran tarafından kuruldu. 

İhk Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İhk Proje Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Keleş tarafından kuruldu. 

Yabacıların tapu ve vatandaşlık işlemlerine ilişkin genelge!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Hk. genelge tapu bölge müdürlüklerine gönderildi. İşte genelgede açıklanan yabacıların tapu ve vatandaşlık işlemleri...

Hk Restorasyon Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Restorasyon Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Kılınç tarafından kuruldu. 

HKÜ Haberi

HKÜ

HKÜ tarafından düzenlenen seminerde geçmişten geleceğe birçok önemli mimari konular konuşuldu. Doğan Hasol'un konuşmacı olarak katıldığı konuşmanın amacı olarak ise, mimarlığın Osmanlı Devletinin son dönemlerinden günümüze geçirdiği değişimleri incelemek ve yorumlamak olduğu belirtildi. Tanzimat Fermanından sonra Osmanlı Mimarlığı, Türkiye Osmanlı tarzı Barok Mimarlığına doğru yönelmesine ve yeni bir kimlik arayışı, seminerde konuşulan başlıca konulardandı. Bunların yanında; Modern izm in 1950'lerde ve 1960'larda yapıların mimari kimliğine etkisi nasıldı? Fransa'daki mimari gelişmelerin, Türkiye'ye katkısı nasıl oldu? Hangi mimarlar Fransa'dan Türkiye'ye davet edildi? Bu mimarların ülkeye katkısı nasıldı? Mimari yönetmeliklerin ve uygulanan politikaların mimariye yansımaları ne şekilde oldu? tarzında konular geniş ve kapsamlı bir şekilde ele alınarak seminerde tartışıldı. Geçmiş mimari yapılar ve sorunlar dışında, günümüzdeki sorunlarda geniş kapsamlı olarak seminerde ele...