20 / 04 / 2024

ibb kanal istanbul sergisi

ibb kanal istanbul sergisi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kadıköy Gazhane binalarının sergi salonunda yapılan inceleme sırasında burada yapılacak ilk serginin Kanal İstanbul ile ilgili olacağını belirtti. 

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

İBB'den Kanal İstanbul'la ilgili yeni internet sitesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Kanal İstanbul'la ilgili bir açıklama yaptı. İmamoğlu, yaptığı paylaşımda “Kanal İstanbul ile ilgili sadece bilimsel bilgiler mi edinmek istiyorsunuz? Bu siteyi sizin için hazırladık” dedi.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesini durdurdu iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “26 Haziran’da temelini atacağız” diyerek gündeme taşıdığı, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre projenin şantiyesinin İBB tarafından durdurulduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri İBB olarak almaya hazırız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına ilişkin konuştu.

İBB, Kanal İstanbul için animasyon hazırladı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan oyun animasyonunu sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Bundan ne ana muhalefet ne İBB anlar!

Üsküdar’daki Büyük Selimiye Camisinde cuma namazı çıkışı konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul'a yönelik açıklamalarda bulundu.

İBB'nin Kanal İstanbul aleyhindeki afişleriyle ilgili inceleme tamamlandı!

İBB tarafından, Belediyenin kurumsal kimliği ve kamu kaynağı kullanılarak bastırılan ve üzerinde Kanal İstanbul Projesi aleyhinde ifadelerin bulunduğu afişlerin ilan panolarına asılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan araştırma tamamlandı.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan Kanal İstanbul soruşturması İBB Meclisi’nde tartışıldı.

İBB'den Kanal İstanbul sergisi! Coşkun Aral koordine ediyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kadıköy Gazhane binalarının sergi salonunda yapılan inceleme sırasında burada yapılacak ilk serginin Kanal İstanbul ile ilgili olacağını belirtti. 

İBB’den 6 soruluk Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir anket hazırladı. Projeyle ilgili 6 sorunun yer aldığı ankete sadece bir kez katılım sağlanabiliyor.

ibb kanal istanbul sergisi Haberi

ibb kanal istanbul sergisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programı kapsamında İBB'nin bazı tesis ve şantiyelerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte incelemeler yaptı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sergi salonunda yapılan inceleme sırasında burada açılacak ilk serginin Kanal İstanbul ile ilgili olacağını açıkladı. Polat, “Kanal İstanbul havzasının İstanbul'a yaşama kattığı büyük iklim desteği ve hasara uğrarsa yaşayacağı felaketi beraber anlatacak bir sergi hazırlanıyor şu an. 40'a yakın fotoğraf sanatçısı Kanal İstanbul havzasını belgeledi 3 aydır. Coşkun Aral koordinasyonunu yapıyor” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu da çalışmanın içinde sesli bölümler de olacağını dile getirerek “Oranın anlarını, kuş seslerini canlı bir ruhla buraya taşıyacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu “Yani projenin neleri tahrip edip neleri yok edeceğini Kadıköylüler, İstanbullular görecekler. Çocuklar...