28 / 03 / 2024

İBB Meclis üyeleri arjantinde kentsel dönüşümü inceleyecek

İBB Meclis üyeleri arjantinde kentsel dönüşümü inceleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Latin Amerika turuna çıkıyor. 7 AKP’li, 2 CHP’li meclis üyesi 18 Şubat’ta Brezilya Arjantin ve Şili yolcusu heyet Rio, Sao Paulo, Buenos Aires ile Santiago’da kentsel dönüşümü inceleyecek.

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.

CHP'den Kanal İstanbul'un komisyon raporuna şerh!

İBB komisyonları Kanal İstanbul projesine ilişkin araştırma raporu hazırladı. Rapora ilişkin, “Böylesine büyük bir alana yayılan bir projede kamulaştırma maliyetleri konusunda hiçbir ayrıntı verilmemiştir” diyen CHP'li meclis üyeleri rapora şerh koydu...

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Levent'teki İETT garajı arazisi yeşil alan mı olacak?

AKP, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken bir adım daha attı. AKP’li meclis üyeleri, bir önceki dönemde satılması için İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye devredilen bazı arsaların yeşil alan olması için bir teklifte bulundu.

Adnan Oktar’ın kaçak villası İBB gündeminde!

CHP'li İBB Meclis Üyeleri  Nadir Ataman, Doruk Bulut, Deniz Erzincan Adnan Oktar'ın Kandilli'de yer alan kaçak villasıyla ilgili İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Lacivert ve Uskumru restoranları kazık çakılarak büyütülmüş!

CHP’li İBB Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu Müdürlüğü’ne  kaçak büyümeyi ihbar ettiler.

Cevahir AVM'deki açık satış noktaları mühürlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan’ın Cevahir AVM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonrasında ünlü alışveriş merkezinde ilginç bir manzara ortaya çıktı.

Yeni Kültürpark Projesi’ne CHP'li meclis üyelerinden destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.

Kadir Topbaş'a 'imar kirliliğine neden olmak' iddiasıyla suç duyurusu!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında, "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Akdeniz Belediyesi'nin Eylül gündeminde imar var!

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Eylül ayı Meclis Toplantısını yaptı. Meclis üyeleri arasından 1 asil ve 1 yedek olmak üzere 2 üyenin seçilmesi ile ilgili teklif görüşüldü ve imar konuları konuşuldu.

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Ordu Mesudiye'nin yeni belediye binasının temeli atıldı!

ORDU'nun Mesudiye Belediyesi yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, belediye meclis üyeleri, resmi kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İBB Meclis üyeleri arjantinde kentsel dönüşümü inceleyecek Haberi

İBB Meclis üyeleri arjantinde kentsel dönüşümü inceleyecek

İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Mec­lis üye­le­ri ve dai­re baş­kan­la­rı, kent­sel dö­nü­şüm in­ce­le­me­si yap­mak üze­re La­tin Ame­ri­ka ül­ke­le­ri­ne 10 gün­lük ge­zi­ye gi­di­yor. Bü­tün mas­raf­la­rı İBB büt­çe­sin­den kar­şı­la­na­cak olan ge­zi­de ge­ce­kon­du yı­kı­mı ya­pı­lan Ri­o de Ja­ne­iro’­nun ya­nı sı­ra te­ne­ke ev­le­ri ile ün­lü Bue­nos Ai­res, San­ti­ago ve Sa­o Pau­lo şe­hir­le­ri ge­zi­le­cek.


HEYETTE ŞU İSİMLER YER ALIYOR


18-28 Şu­bat ta­rih­le­ri ara­sın­da­ki ge­zi­ye ka­tı­la­cak olan AKP Grup Baş­kanve­ki­li Ebu­be­kir Taş­yü­rek baş­kan­lı­ğın­da­ki he­yet­te; mec­lis üye­le­ri AK­P’­li Ah­met Bi­lal Kıy­maz, AK­P’­li Os­man De­mir, AK­P’­li Sa­mi Şa­hin, AK­P’­li Te­mel Ba­şa­lan, AK­P’­li Eren Öz­de­mir, AK­P’­li Fa­tih Poy­raz, CHP’­li Ali Rı­za Yıl­maz, CHP’­li Fa­tih Üs­tün­baş, İmar ve Şe­hir­ci­lik Dai­re Baş­ka­nı Gök­han Yıl­maz, Ma­li Hiz­met­ler Dai­re Baş­ka­nı Ke­nan Kir­til, Ya­zı İş­le­ri ve Ka­rar­lar Dai­re Baş­ka­nı Mu­ham­met Ko­çoğ­lu, Em­lak Yö­ne­ti­mi Dai­re Baş­ka­nı Ya­şar Par­lak,...