24 / 04 / 2024

İBB Meclisi avm

İBB Meclisi avm

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve CHP arasında 'AVM' polemiği yaşandı.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

İBB Meclisi’nde ortak 'kentsel dönüşüm' kararı!

İBB Meclisi, Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Buna göre, kentsel dönüşüm çalışmalarının teşvik edileceği açıklandı.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan Kanal İstanbul soruşturması İBB Meclisi’nde tartışıldı.

İBB Meclisi'nde TÜGVA planları tartışması! 

TÜGVA için yapılan plan değişiklikleri İBB Meclisi’nde tartışmalara neden oldu. 

İBB Meclisi 11 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak!

İBB Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle olağan toplantılarına ara vermişti. İBB, 11 Mayıs'ta Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde olağanüstü toplantı gerçekleştirileceğini açıkladı...

İBB Meclisi avm Haberi

İBB Meclisi avm

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan  eylül ayı ilk oturumunda CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'ndeki İBB mülkiyetinde olan 5 bin 250 metrekarelik parselin Çıksalın Spor Kulübü'ne kiralanması ile ilgili soru önergesi vermek istedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Güney, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

* Beyoğlu'nda belediyeden hiç bir destek alamayan, antrenman yapacak sahası dahi olmayan, tarihi Ok Spor'un elindeki saha alınıp Okçular Vakfı'na verilirken, 68 yıldır sayısız futbolcu yetiştiren Fetih Spor Kulübü’nün elindeki saha Beyoğlu Belediyesi tarafından şu an elinden alınmaya çalışılırken, onlarca Beyoğlu amatör spor kulübü Beyoğlu Belediyesi'nden yıllardır nakdi veya ayni destek alamadığından ayakta durma mücadelesi verirken bu saha hangi gerekçe ile tek başına Çıksalın Spor'a kiralanmıştır?

* İstanbul'u İstanbul yapan tüm tarihi ve kültürel mirası...