29 / 03 / 2024

İBB parsel tahsisi

İBB parsel tahsisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

Viranşehir Belediyesi'nden parsel tahsisi iptali!

Viranşehir Belediyesi 2019 Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Gölbaşı'nda bulunan ve Mülkiyeti Belediyeye ait 146 ada 2 nolu parsel tahsisinin iptal edilmesine karar verildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 500 dönümlük arsa tahsisi!

Madeni Sanatkarları Odası Başkanı Fehmi Çankaya, yeni sanayi sitesinin Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Arıtma Tesisi'nin karşısında Belediye tarafından 500 dönümlük arsa tahsisi yapılarak 2019 yılında faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti.

Beylikdüzü trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı!

Gelişen ve nüfusu büyük hızla artan Beylikdüzü’nün elektrik sorunu için Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. İlçenin uzun vadede 50 yıllık elektirik ihtiyacını karşılayacak olan indirici trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı.

İzmir'de imar değişikliği parsel bazında mı yapılıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında İzmir'deki imar planlarının parsel olarak değişim yapılmasını aldı. İşte Mustafa Yılmaz'ın o yazısı...

Yatırımcıların en büyük sıkıntısı yatırım yeri tahsisi!

Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sıkıntılarından birinin yatırım yeri tahsisi olduğunun altını çizen Elvan, bunun dışında çok fazla kurumdan izin alma zorunluluğunun da sıkıntılar arasında yer aldığını kaydetti.

Parsel bazında imar değişikliğine sınır getiriliyor!

Hükümet, belediyelerin tartışmalı uygulamalarına son vermek, hizmetlerin aksamasını önlemek için Belediyeler Yasası'nda kapsamlı değişiklik yapacak bir çalışma başlattı. Parsel bazında imar değişikliklerine son verilecek.

Ekşi Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 1267 Parsel Şubesi açıldı!

Ekşi Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 1267 Parsel Şubesi, Abdurrahim Ekşi Şube Müdürlüğünde 200 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Sancaktepe, Emek Mahallesi, Kağan Sokak'ta açıldı.

OSB Uygulama Yönetmeliği değişti!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, parsel tahsisi yapılan yatırımcının inşaatını süresinde ya da verilen ek süre içinde bitirmediği takdirde, arsa tahsisi iptal edebilecek.

Edirne OSB'de 550 metrekarelik son parsel de satıldı!

Maliye Eski Bakanı Kemal Unakıtan döneminde temelleri atılan Edirne Organize Sanayi Bölgesinde 550 metrekarelik son parsel de satıldı. Satılan son parselle birlikte OSB’de yer kalmazken önümüzdeki yıllarda yeni parseller satışa çıkarılacak.

Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılmamalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi" dedi.

İBB parsel tahsisi Haberi

İBB parsel tahsisi

İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumlarının 6. birleşimi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği oturumda gergin anlar oldu. 2022 bütçe sunumu öncesinde Ekrem İmamoğlu'nun daha önce veto ettiği bir tahsis kararı oylamaya sunuldu.

İBB mülkiyetinde olan ve encümen kararı ile 2016'da Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na tahsis edilen Kağıthane'deki Osmanlı Arşiv Külliyesi binasının bir kısmı ile arkasındaki duvarla çevrili yeşil alanın bir kısmının tahsis süresi 2019 tarihinde sona ermişti. 

İBB, Devlet Arşivleri Başkanlığı'ndan 2 senedir devam eden kullanımı sebebniyle 16 milyon TL ecrimisil (işgal tazminatı) istemişti. Tahsis kararının uzatılması istemi AKP'li meclis üyelerinin verdiği önerge çerçevesinde ekim ayı oturumlarında İBB Meclis gündemine taşındı.Oy çokluğu ile İBB mülkiyetindeki alanların 25 seneliğine bedelsiz olarak tahsisine...