18 / 04 / 2024

İç Anadolu arazi toplulaştırma

İç Anadolu arazi toplulaştırma

Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta bulunan 66 bin 116 hektar arazide toplulaştırma çalışmaları tamamlandı

Arazi toplulaştırmalarından önce uzlaşma yapılmalı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangrenleşen toplulaştırma sorunu sebebiyle hak sahipleri mağduriyet yaşıyor. Arazi meseleleri yüzünden meydana gelen anlaşmazlıklar ölümlerle sonuçlanan kan davalarına sebep oluyor.

Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak! 

Türk-Amerikan iş kadını Demet Öger, Doğu Anadolu'da okul yaptıracak. Öger, okul için arazi arayışına başladı.

İnşaatçılar Anadolu'ya yöneldi!

İstanbul'da merkezi bölgelerdeki arazi fiyatlarının artması inşaatçıları Anadolu'ya yönlendirdi. İstanbul'da konut getirisi aylık yüzde 0.7’de kaldı.

AVM yatırımlarında yeni rota Anadolu!

İstanbul'da arazi fiyatlarının yükselmesi ve AVM sayısının çok hızlı artması sektör temsilcilerini Anadolu şehirlerine yöneltti. Türkiye'nin AVM yatırımcılarından 12 büyük grup önümüzdeki üç yılda Anadolu şehirlerinde 30'a yakın AVM açmayı ve 3 milyar dolara yakın yatırım yapmayı hedefliyor.

Pera GYO yatırımlarını Anadolu'da yapacak!

Pera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel, büyükşehirlerde artan arazi fiyatları ve rekabet nedeniyle Anadolu’ya yatırım yapmaya karar verdiklerini ve Anadolu’da ilk olarak Denizli’de karar kıldıklarını söyledi.

Pera GYO rotasını Anadolu'ya çevirdi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul’da artan rekabet ve arazi fiyatları nedeniyle Anadolu’ya yöneldi. Anadolu’yu karış karış gezen Pera GYO, Denizli’de ilk adımını attığı dönüşüm projelerini Türkiye’ye yaymak istiyor.

Pera GYO yatırım için Anadolu'ya yöneldi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul’da artan rekabet ve arazi fiyatları nedeniyle Anadolu’ya yöneldi. Anadolu’yu karış karış gezen Pera GYO, Denizli’de ilk adımını attığı dönüşüm projelerini Türkiye’ye yaymak istiyor

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos Sahil Yolu'ndaki 36 bin 129 metrekarelik Adalar manzaralı arazi, 84 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış.

Anadolu Grubu bünyesinde bir günde iki yeni şirket kuruldu!

Şirketlerden biri gayrimenkul diğeri ise yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösterecek. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, şirketlerden biri ile arazi geliştireceğini diğerinin ise birtakım projeler üzerinde yoğunlaşacağını kaydetti.

Anadolu Etap arazi büyüklüğünü 60 bine çıkaracak!

Brezilyalı Cutrale ortaklığındaki Anadolu Etap, arazi toplulaştırmayla büyüyecek. Genel Müdür Şarman, "Toplulaştırma Türkiye'yi tarımda zirveye taşır" dedi. Anadolu Etap, 23 bin dekar olan arazi büyüklüğünü 60 bine çıkaracak.

Anadolu'ya üç yıldızlı otel yatırımı artıyor!

Arazi maliyetlerinin uygunluğu ve devlet teşvikleri Anadolu'ya üç yıldızlı otel yatırımı yapmayı cazip hale getirdi. Üç yıldızlı otel yatırımları beş yıldızlılara göre yüzde 50 daha az maliyetli...

Alpay Çepni: Yeni projelermiz için arazi araştırıyoruz!

Aydınlı İnşaat’ın Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, iki yıl içinde hem Avrupa hem de Anadolu yakasındaki E5 ve Kartal’ın öne çıkacak bölgeler olacağını, bu bölgelerde arazi baktıklarını söyledi...

Hisarlar Türkiye'nin ilk yerli arazi aracı TURKAR'ı tanıttı!

Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’ın yeni üst yapılı modeli olan Sismik Araştırma Aracı, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’ne teslim edildi...

İç Anadolu arazi toplulaştırma Haberi

İç Anadolu arazi toplulaştırma

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'tabulunan  66 bin 116 hektar arazinin toplulaştırma çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yaptığı  açıklamada, Kayseri, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir'de arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Kayseri'de 5 arazi toplulaştırma projesi kapsamında 92 bin 350 hektar alanda çalışmaların devam ettiğini, şimdiye kadar 20 bin 356 hektar alanda tescil işlemlerinin tamamlandığı ve tapuların dağıtıldığını belirten Aydın, geriye kalan alanların tescil işlemlerinin 2020'de tamamen bitirileceğini söyledi.

Yozgat'ta 3 adet arazi toplulaştırma projesi kapsamında 109 bin 351 hektar alanda çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Aydın, şu açıklamaları yaptı:

"Şimdiye kadar 40 bin 530 hektar alanda tescil işlemleri tamamlanarak tapuları dağıtılmıştır. Geriye kalan alanların tescil işlemlerinin 2019 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir. Kırşehir'de 2 arazi toplulaştırma projesi kapsamında...