26 / 04 / 2024

icralık gayrimenkul değerleme nedir

icralık gayrimenkul değerleme nedir

Bankadan ipotek karşılığı alınan ve ödemesi yapılmayan krediler sebebiyle veya tüketicinin başkasına olan borcunu ödememesinden dolayı gayrimenkul icralık olur. İcralık gayrimenkul değerleme fiyatının yüzde 20'si ihaleyi kazanandan alınır...

Fame Property Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Fame Property Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selin Girgin Çalışkan ve Zeynep Buruk ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul değerleme ücretlerine uzmanlardan tepki geldi: Zam oranı beklentilerden düşük!

Gayrimenkul değerleme uzmanları, gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesinde yapılan güncelleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, zamma tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul değerleme tarifesine yüzde 50'ye yakın zam geldi! SPK duyurdu: Konut, ofis, fabrika, arsa.. Tek tek değişti!

SPK 2023 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi tutarlarında güncellemeye gitti ve yaklaşık yüzde 50 oranında zam uyguladı. İşte o rakamlar...

İkon Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İkon Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Feryat Atasoy tarafından kuruldu.

Metas Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Metas Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Metas Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Maya Pero Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Maya Pero Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Peren Akça Tekin tarafından kuruldu.

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Anadolu Yakası Şubesi açıldı!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Anadolu Yakası Şubesi Maltepe'de Abdullah Oktay Altınbaşak tarafından açıldı.

Işık Group Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Işık Group Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Işık tarafından kuruldu.

Artı Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Avrupa Bölge Şubesi açıldı!

Artı Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Avrupa Bölge Şubesi Kağıthane’de  1 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Suphi Akan Yucesu tarafından açıldı.

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Oga Grup Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy’de  1 milyon 300 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Alalmış tarafından kuruldu.

City Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

City Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Fatih’te  1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli  ile Feryat Atasoy  ve Taner Bulut tarafından kuruldu.

Demir Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Demir Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Türköz tarafından açıldı.

A.R.E.A. Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

A.R.E.A. Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Elgün tarafından açıldı.

icralık gayrimenkul değerleme nedir Haberi

icralık gayrimenkul değerleme nedir


İcralık gayrimenkul değerleme!


İcra dairesi tarafından gayrimenkuller üç şekilde satışa konu oluyor. Birincisi; bankadan ipotek karşılığı alınan ve ödemesi yapılmayan kredilerden, ikincisi; tüketicinin 2. kişilere olan borçlarının ödenmediği durumlarda başlatılan haciz işlemlerinden, üçüncüsü ise İzale-i Şuyu davası konularından. Ancak her üç durumda da amaç, borçlunun borcunun tahsil edilmesidir.


İcralık gayrimenkul değerleme!


Birinci durum tüketicinin gayrimenkul satın almak için bankadan konut kredisi kullandığı ancak borcunu çeşitli nedenlerden dolayı ödeyemediği durum olarak açıklanabilir. Tüketici kredi taksitlerini iki ay üst üste ödeyemediği durumda gayrimenkulü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelir. Gayrimenkul, borç karşılığında bankaya ipotek olarak verildiği ve banka borç bitene kadar gayrimenkulün gerçek sahibi olduğu için gayrimenkulün borca karşılık icra kanalıyla satışı gündeme gelebilir.


Kredi borcuna karşılık icra kanalıyla satışa çıkarılan gayrimenkul, açık arttırma yöntemiyle satılır....