25 / 04 / 2024

idlib konut yardımı

idlib konut yardımı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

İdlibliler için inşa edilen 50 konut mağdur ailelere teslim edildi! 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla yerinden edilen siviller için bağışlanan 50 ev, mağdur ailelere teslim edildi.

İdlib'de inşa edilen 600 konut mağdur ailelere teslim edildi!

 Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "İyilik Konutları" projesi dahilinde hayırseverlerin yardımıyla Suriye İdlib'de inşa edilen 600 konutun teslimi yapıldı.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Eşi vefat eden kadınlara 300 bin Türk Lirası konut desteği ile ilgili detaylar netleşiyor. Şu ana kadar 4 şehirde başlatılacak olan konut yardımı için başvuru şartları da belli oldu. 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek?

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

Konut hesabı açanlara 31 bin TL yardım!

Ev alacak vatandaşlara devlet tarafından 31 bin TL yardım yapılıyor. Peki söz konusu yardım için hangi koşullar isteniyor? İşte detaylar...

İspanya hükümetinden gençlere konut yardımı!

İspanya'da 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

idlib konut yardımı Haberi

idlib konut yardımı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen ve 90 konutluk yardımı kapsayan kampanyaya, Köln'deki Türk gençlerinden de destek geldi.    

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın Köln şehrindeki DİTİB Genel merkezinde, Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu Başkanı Hüseyin Akar ile yönetim kurulu üyeleri, konutların yapılması için toplanan 63 bin 290 avroluk çeki, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen'e verdi.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, bu örnek davranışları için gençlere teşekkürlerini sunarak, "Kampanyaya katkılarınızla, kışın etkisini göstermesiyle birlikte yağmur ve çamur içerisinde kalan çadır kentlerde yaşayan aileler, iyilik konutları ile sıcak bir yuvaya kavuşuyor." şeklinde konuştu.

Türkmen, "Almanya'dan İdlib'e uzanan iyilik eli oldunuz. Örnek bir davranış gösterdiniz. Rabbim yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin." şeklinde konuştu.

Köln...