19 / 04 / 2024

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 



Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek artıyor. Pusula Haber'de yer alan habere göre; il ve ilçe Müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla İdlibli savaş mağdurları için yürütülen “İyilik Konutları” projesine destek oluyor. Bu kapsamda Konya İl Müftülüğü, “İdlib’de bir Konya Mahallesi kuralım” sloganıyla 5 Şubat cuma günü il genelindeki bütün camilerde, Türkiya Diyanet Vakfınca Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Konya halkının kampanyaya yoğun desteği ile kısa sürede il merkezinden 200 konut inşası için 1 milyon 200 bin TL, ilçelerden ise 325 konut inşası için 1 milyon 950 bin TL olmak üzere toplam 525 konut için 3 milyon 150 bin TL temin edilerek TDV Genel Merkezi’ne havale edildi.

Konya İl Müftülüğü nden İdlibli ailelere konut yardımı!

YALMAN: KONYAMIZ YİNE HAYIRSEVERLİĞİNİ GÖSTERDİ 

Konuyla ilgili bir konuşan Konya İl Müftü Vekili Abdullah Yalman, 29 Ocakta TDV Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İdlib bölgesini ziyaret ettiklerini, bölgede yoksulluğun ve yoksunluğun tahmin edilenin çok üstünde olduğunu ve çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren bu insanların öncelikle konut ihtiyaçlarına şahit olduklarını dile getirerek Konya’ya döndüklerinde il merkezinde ve ilçelerde acil yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti. Ayrıca Konya’da PVC üretimi yapan bir esnafın, inşa edilecek konutlara uygun, 1 tır dolusu pencere hazırladığını ve onu da en kısa sürede yerine ulaştıracaklarını belirterek hayır sahiplerine teşekkür eden İl Müftü Vekili Yalman şunları söyledi:

"Konyamız yine hayırseverliğini göstermiş ve toplamda 550’ye yakın konut kuracak kadar bir katkıyı, yardımı Diyanet Vakfımızın ilgili hesaplarına aktarmış bulunmaktadır. Bu vesileyle biz bu işe öncü olan bütün ilçe müftülüklerimize, din görevlilerimize, hocalarımıza ve katkı sağlayan bütün hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kampanyamız Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek, katkı sağlamak isteyen kardeşlerimiz kendileri bizzat müftülüklerimize gelerek veya ilan edilen ilgili hesaplara internet üzerinden, bankalardan havale ve EFT yaparak bu katkılarını gönderebilirler. Mevlam hayırlarını makbul eylesin inşallah. Teşekkür ediyorum.”


Şanlıurfalı hayırseverlerin katkısıyla İdlib'de 90 ev yapılacak!


Geri Dön