26 / 04 / 2024

iett hangi ülkeye otobüs hibe etti

iett hangi ülkeye otobüs hibe etti

İETT, Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketi GRAS’a 30 adet otobüs hibe etti. TİKA'nın katkılarıyla Saraybosna’ya ulaşan otobüslerin anahtarlarını GRAS Müdürü Avdo Vatriç’e Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay takdim etti.

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

Daha önce 1 Euro'ya satışa çıkan evleriyle gündeme gelen İtalya'nın köylerine taşınan işçilere şimdi de kira desteği verilecek...

Gizia'dan ikinci mağaza zinciri!

Gizia'nın patronu İsmail Kutlu yurt dışından birçok franchising teklifi almış. Bu talepleri değerlendiren Kutlu, bakalım konsepti ilk olarak hangi ülkeye taşıyacak?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

İETT Ramazan hattı saatleri!

İETT Ramazan hattı seferleri hangi saatlerde düzenlenecek? İETT Ramazan hattı İstanbullular'ı hangi camilere taşıyacak? İstanbul'da Ramazan ayında sefere konular İETT Ramazan hattı güzergahı nedir? İşte İETT Ramazan hattı güzergahı ve saatleri...

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İzale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası hangi mahkemede açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet ya da kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için açılan ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır?

İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

İstanbul Sanayi Odası'nın ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2013 yılı araştırması sonuçlarında ilk sırayı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine TÜPRAŞ aldı. İSO 500'de ilk 100'e hangi şirketler girdi?

Kiracı hangi giderleri öder?

Apartmanın ihtiyaçları için kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor.Bu aidatlar apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için harcanıyor. Peki kiracı aidat ödemek zorunda m? Kiracı hangi giderleri öder?

iett hangi ülkeye otobüs hibe etti Haberi

iett hangi ülkeye otobüs hibe etti

Yeni alımlarla otobüs filosunu gençleştiren İETT, Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkısı ile kardeş ülke Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya 30 adet otobüs hibe etti.


GRAS Müdürü Avdo Vatriç yaptığı açıklamada Saraybosna Toplu Taşıma Şirketi’nin Saraybosnalıların ihtiyacına cevap veremediğini belirterek, ekonomik zorluklar yaşadıklarını bu nedenle yeni araç alamadıklarını, ellerinde bulunan otobüslerin yıprandığını ve sık sık arızalandığını ifade etti. 




İETT’nin yaptığı yardımın kendilerini çok memnun ettiğini dile getiren Vatriç, hibe edilen otobüslerin Saraybosna’nın toplu ulaşımının gelişmesine büyük katkı vereceğini kaydetti.


Otobüslerin Saraybosna’ya gönderilmeden önce İETT tarafından bakım, onarım ve istenilen renkte boyama işlemleri yapıldı. Tırlar üzerine yüklenerek Bosna’ya ulaştırılan otobüslerin Halkalı Gümrüğü’ndeki işlemlerini İETT yürütürken, teslimat ve Bosna gümrüğüne giriş işlemlerini TİKA...