25 / 04 / 2024

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

Daha önce 1 Euro'ya satışa çıkan evleriyle gündeme gelen İtalya'nın köylerine taşınan işçilere şimdi de kira desteği verilecek...



Daha önce 1 Euro'ya satışa çıkan evleriyle gündeme gelen İtalya'nın köylerinde şimdi de yeni bir kampanya başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; İtalya'nın iki köyüne taşınana kira ödemesi yapılacak. Tek şart ise taşınanların bir işi olması...

AKILLI ÇALIŞAN KÖYLER 

İtalya'nın köylerinde yaşayan sayısını yükseltmek amacıyla 1 Euro'dan konut satıyor hatta taşınanlar için ücret ödeniyor.

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

ŞARTLAR NELER? 

Çalıştığıyla ilgili bir belgenin iletilmesi ve bu belge ile özellikle ne iş yapıldığının ayrıntılı olarak yazılması gerekiyor. 

Belediye başkan yardımcısı Daniele Sinibaldi, "Sıkışmış durumdayız. Gençler hala iş aramak için Roma'ya kaçmaya devam ediyor, bu yüzden Rieti'yi akıllı ofislerine dönüştürecek ve şehrimizi yeniden canlandıracak uzaktaki çalışanları cezbetme misyonuna başladık" şeklinde konuşuyor.

Sinibaldi, kira kuponlarının altı ay boyunca uzatılabileceğini ve bir ön kira sözleşmesi sağlanabileceğini kaydediyor. Uzaktan çalışanlar, kiraların şehirlere göre daha da düştüğü kırsal bölgelerde bile bir mülk seçebiliyor.

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

Mevcut mülklerin olduğu belediye binası web sitesi olmadığı için bir yer bulmak daha da zorlaşıyor. Başvuru yapanların doğrudan acentelerle veya çevrimiçi kiralama platformlarıyla iletişimde bulunmaları gerekiyor.

Çalışanlar, evden çalışan çalışan bir işçi olarak durumlarını orataya çıkarmak için işverinlerinden bir mektup alacaklar. Ancak serbest meslek yapanlar, profesyonel çalışmalarının bir tanımını basit şekilde yapabiliyor. Sinibaldi, evden çalışmanın Rieti'yi yeniden canlandırmayı beklediklerini düşünüyor.

Hangi ülkeye taşınana kira desteği veriliyor?

Sinibaldi, "Kasabadaki kiralar 250 ila 500 euro arasında değişiyor. 600 euro karşılığında huzurlu kırsalda küçük bir villaya sahip olabilirsiniz" diye konuştu. 

Sinibaldi,açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Ayrıca kupon, Sant'Elia kırsal mezraları, Cerchiara ve Terminillo kayak merkezi dahil tüm Rieti bölgesinde kullanılabilir." 
 


Geri Dön