26 / 04 / 2024

ifraz nasıl olur

ifraz nasıl olur

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Boşanırken ev paylaşımı nasıl olur?

“Boşanmada ev kime kalır?” sorusu birçok boşanma aşamasıyla olan çiftleri yakından ilgilendiriyor. Peki, Boşanmada ev paylaşımı nasıl olur, oturulan ev kime kalır?

Konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Konut kredisi kullanan vatandaşlar kullandıkları kredisi nasıl yapılandıracaklarını merak ediyor. Peki konut kredisi yapılandırması nasıl olur?

Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Miras kalan evin mirasçılar arasında kullanımı nasıl olur?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi aranan şartların sağlanması halinde yapılabiliyor. Peki, kat mülkiyetinde kat ilavesi nasıl olur?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

Yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu olarak belirtiliyor. Peki, yasal miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı nasıl olur?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması gerekiyor. Peki, Miras paylaşımı nasıl olur?

Ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

ifraz nasıl olur Haberi

ifraz nasıl olur

Tapu kütüğü üzerinde tek bir parsel olarak kayıtlı olan gayrimenkulün, düzenlenen haritalara göre birden fazla parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ifraz işlemi deniyor.  

Gayrimenkulün bir sahibi varken bölünmesi ya da bir kısmının satılması gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.  İfraz işleminin kanun ve yönetmelik hükümlerine uygunluğu belediye encümenleri veya il idare kurullarınca onaylanması gerekiyor. 

Onaylama işlemi, ifraz işlemi başvurusunun belediyelere veya valiliklere intikal işleminden itibaren en geç 30 gün içerisinde sonuçlanması gerekiyor ve tescil veya terkini için 15 gün içinde tapuya bildiriliyor. Tapu dairesi, tescil veya terkin işlemini bir ay içinde sonuçlandırıyor. 

İfraz yani ayırma işlemi, bir gayrimenkulün parsellere bölünerek tapu kaydına işlenmesi olarak da tanımlanabiliyor. Ancak bu işlem için de belli şartlar bulunuyor. 

İfraz...