29 / 03 / 2024

ifrazen taksim konusu

ifrazen taksim konusu

İfrazen taksim nedir? İfrazen taksim hangi durumlarda gerçekleştirilir? İfrazen taksim işleminin mali yönü nedir? İfrazen taksim hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin devamında detaylı olarak yer alıyor..

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Taksim Meydanı düzenleme projesi başladı!

İlk etap çalışmaları 13 Eylül 2013’de tamamlanıp yayaların kullanımına açılan ama akıbeti o günden beri merak konusu olan Taksim Meydanı’nda düzenleme çalışmaları başladı.

İfrazen taksim nedir?

İfrazen taksim nedir? İfrazen taksim hangi durumlarda gerçekleştirilir? İfrazen taksim işleminin mali yönü nedir? İfrazen taksim hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin devamında detaylı olarak yer alıyor..

Taksim tapu harcı!

Taksim tapu harcı bedeli nedir? Taksim işlemi için gerekli belgeler nelerdir? Ortaklığın giderilmesinde taksim konusu hakkında merak ettikleriniz için haberimizin devamını inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Taksim nedir?

Taksim nedir? Medeni Kanun'un Mülkiyet kısmında da yer taksim yani paylaşma konusu hakkında bilgi almak ve taksim nedir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Derin Mermerci-Cem Aydın çifti Taksim Residence'ta yaşıyor!

Derin Mermerci-Cem Aydın çiftinin yaşadığı Taksim Residence'ın sırrı ortaya çıktı. Sultan II. Abdülhamid, araziyi hastane yapılması için Fransa'ya bağışladı. Ancak söz konusu yer, 'Lozan'a aykırı olarak Tekfen Holding'e satıldı...

Mimar Emre Arolat Taksim konusunu uzmanlarla tartışıyor!

İstanbul’da son günlerin tartışılan konusu Taksim, ünlü mimar Emre Arolat’ın moderatörlüğünde düzenlenecek panelde tartışmaya açılacak.

Kadıköy Life Dergisi: Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Muzesi

Kadıköy Life Dergisi 46. sayısında, yılın projesi olan Taksim Cumhuriyet Camii ve Dinler Müzesi Projesini kapak konusu yaptı

Taksim Meydanı Projesi mahkemelik oldu: Taksim Gezi Parkı`nda basın açıklaması var!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, Taksim Meydanı Projesi'nin Taksim Dayanışması Bileşenleri tarafından yargıya taşındığını açıkladı. Açıklamada, 6 Haziran 2012 Çarşamba günü bir basın açıklaması düzenleneceği bildirildi

Acıbadem, Taksim'de hastane yapacak!

Acıbadem, şirketin büyüme stratejisine paralel olarak İstanbul/Taksim'de yeni bir hastane projesi için görüşmelere başlandığını açıkladı

DASK, dev kumbarasıyla Taksim'de!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Sigortacılık Haftası kapsamında 25 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında “Günde 40 Kuruş Kumbarası” adını verdiği ev şeklindeki dev kumbarasıyla Taksim Meydanı’nda olacak

Yeni Yapı İnşaat, Taksim AKM için Mühendis ve Mimar arıyor! Haftanın iş fırsatları!

Yeni Yapı İnşaat, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi ile Küçükçekmece ve Sütlüce'deki şantiyelerinde görevlendirmek üzere mühendis, mimar ve teknikerler arıyor... İşte inşaat sektöründe iş ve kariyer fırsatları

ifrazen taksim konusu Haberi

ifrazen taksim konusu

İfrazen taksim nedir?


Taksim, tapuda müşterek veya iştirak halinde kayıtlı taşınmaz mallardaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla yapılan  paylaşılma işlemidir (MK.698, 703). Peki ifrazen taksim nedir?


Taşınmaz sayısı paydaş sayısına denk gelmiyor veya hissedarlar arasında anlaşma sağlanamıyorsa bir taşınmaz mal parçalara ayrılarak (ifraz edilerek) taksim edilebiliyor. Buna ifrazen taksim denir. Bir hukuk terimi olarak ifraz esasında, ayırma anlamına geliyor. Bu durumda ifrazen taksim de ayırarak paylaşma, paylaştırma anlamına geliyor.


İfrazen taksim işlemlerinde taşınmaz malların bulunduğu yere göre taşınmaz malların ayrılması nedeniyle, belediye encümeni  veya il idare kurulunun olumlu kararı ve Kadastro Müdürlüğünce düzenlenmiş değişiklik beyannamesiyle birlikte yine tüm maliklerin veya yetkili vekillerinin katılımıyla ve tapu sicil müdürlüğünce resmi senet düzenlenmek suretiyle karşılanması gerekiyor.


İfrazen taksim işleminin mali yönü;


Müşterek mülkiyete konu olan taşınmaz malların ifrazen...