23 / 04 / 2024

ifrazen taksim tapu harç bedeli

ifrazen taksim tapu harç bedeli

İfrazen taksim nedir? İfrazen taksim hangi durumlarda gerçekleştirilir? İfrazen taksim işleminin mali yönü nedir? İfrazen taksim hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizin devamında detaylı olarak yer alıyor..

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Taksim 360'ta hemen teslim hemen tapu!

İstanbul Avrupa yakası Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim 360'ta hemen teslim hemen tapu imkanı sunuluyor.

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi örneği!

Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi örneği!

Rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme oluyor. Sözleşme dilekçeyle iptal edilebiliyor. İşte rızai taksim sözleşmesinin iptali dilekçesi..

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim nasıl olur?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Peki, bir taşınmaz üstünde rızai taksim nasıl olur?

Rızai taksim nedir?

Hisseli tapu sahiplerinin taşınmazlarının mülkiyet hakkı için yaptıkları işlemler arasında rızai taksim yer alıyor. Peki, rızai taksim nedir? Müşterek mülkiyete konu gayrimenkullerin rızaen taksiminin vergi mevzuatı karşısındaki durumu nedir?

Rızai taksim sözleşmesi 2015!

Hisseli tapu, bir taşınmazın ortaklarının isimleri ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye verilen ad olarak karşımıza çıkıyor. Bu belgede sadece ortakların isimleri belirtiliyor. İşte, rızai taksim sözleşmesi 2015!

Rızai taksim sözleşmesi örneği!

Hisseli tapu bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz tapularda arazi üzerinde hangi bölüme sahip oldukarı tapu üzerinde belirlenmemiş oluyor. İşte, rızai taksim sözleşmesi örneği!

Rızai taksim sözleşmesi nedir?

Hisseli tapu belgesinde gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hissedarlar buna kendileri karar verebiliyor. Peki, rızai taksim sözleşmesi nedir?

Miras taksim sözleşmesi şekil şartı!

Miras taksim sözleşmesinin geçersizliği taşınmaz taksimi için tapu sicil müdürlüğünde resmi senedin düzenlenmemesi halinde oluyor. Miras taksim sözleşmesinin bazı şekil şartları bulunuyor. İşte, miras taksim sözleşmesi şekil şartı!

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

ifrazen taksim tapu harç bedeli Haberi

ifrazen taksim tapu harç bedeli

İfrazen taksim nedir?


Taksim, tapuda müşterek veya iştirak halinde kayıtlı taşınmaz mallardaki ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla yapılan  paylaşılma işlemidir (MK.698, 703). Peki ifrazen taksim nedir?


Taşınmaz sayısı paydaş sayısına denk gelmiyor veya hissedarlar arasında anlaşma sağlanamıyorsa bir taşınmaz mal parçalara ayrılarak (ifraz edilerek) taksim edilebiliyor. Buna ifrazen taksim denir. Bir hukuk terimi olarak ifraz esasında, ayırma anlamına geliyor. Bu durumda ifrazen taksim de ayırarak paylaşma, paylaştırma anlamına geliyor.


İfrazen taksim işlemlerinde taşınmaz malların bulunduğu yere göre taşınmaz malların ayrılması nedeniyle, belediye encümeni  veya il idare kurulunun olumlu kararı ve Kadastro Müdürlüğünce düzenlenmiş değişiklik beyannamesiyle birlikte yine tüm maliklerin veya yetkili vekillerinin katılımıyla ve tapu sicil müdürlüğünce resmi senet düzenlenmek suretiyle karşılanması gerekiyor.


İfrazen taksim işleminin mali yönü;


Müşterek mülkiyete konu olan taşınmaz malların ifrazen...